E. Gentvilo teigimu, prezidento retorikoje trūko nuoseklumo, taip pat – išsigryninimo, kaip šalies vadovas turi elgtis koronaviruso krizės akivaizdoje.

„Nesakau, kad bloga šita komanda, bet aiškiai nesusikontaktavo su prezidentu, panašu. Prezidentas kartais darydavo savo, kai komanda norėdavo kitokių veiksmų, ir į komunikaciją pažiūrėta ar pro pirštus, ar nepakankamai profesionaliai – komunikaciją su visuomene, su kitomis valdžios šakomis. Prezidentas reikalauja Narkevičiaus galvos ir pasakė, kad per slenkstį neįleis, paskui sako, kad premjero Skvernelio atsakomybė čia yra, dar po savaitės pasako, kad man gera dirbti su Skverneliu ir aš netgi matau juos, kaip galimą branduolį būsimoje Vyriausybėje. Loginių nenuoseklumų tiesiog būta ir čia nekaltinu prezidento ar komandos, bet akivaizdu, kad ne viskas pavyko“, – penktadienį „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė E. Gentvilas.

Pasak liberalo, G. Nausėda dar kadencijos pradžioje padarė klaidų. Pavyzdžiui, prisiminė E. Gentvilas, vos pradėjęs dirbti įvardindamas komandą kaip geriausią Lietuvos istorijoje Prezidentūros komandą.
„Per COVID-19 krizę taip ir nebuvo rastas modus operandi (lot. veikimo būdas – ELTA), kaip prezidentui elgtis viešojoje erdvėje, kad atrodytų dalyvaujantis, įsitraukęs prezidentas. To pritrūko ir dabar yra tik vidinės virtuvės klausimai – ar prezidentas liepė dingti kai kuriems patarėjams, ar kai kurie patarėjai numojo ranka ir sako, kad nebegali, turi galvoti apie savo profesinę reputaciją ir traukiasi“, – teigė E. Gentvilas.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Prezidentūra paskelbė, jog iš šalies vadovo komandos traukiasi vyriausiasis patarėjas, Prezidentūros Nacionalinio saugumo grupės vadovas Jonas Vytautas Žukas, vyriausioji patarėja švietimo, mokslo ir kultūros klausimais Sonata Šulcė bei Komunikacijos grupių vadovas, vyriausiasis G. Nausėdos patarėjas Aistis Zabarauskas. Birželio mėnesį darbą Prezidentūros kanceliarijoje taip pat baigia Teisės grupės patarėjos Ieva Saudargaitė bei Vida Petrylaitė.

Kaip skelbiama pranešime spaudai, G. Nausėda vadovauti Nacionalinio saugumo grupei paskyrė Darių Kuliešių. Švietimo, mokslo ir kultūros grupei nuo liepos 15 d. vadovaus istorikė dr. Jolanta Karpavičienė, ėjusi Valdovų rūmų direktoriaus pavaduotojos kultūrinei veiklai pareigas. Tuo tarpu naujasis Komunikacijos grupės vadovas bus paskelbtas liepos mėnesį.