Gismeteo.lt direktorius Kęstutis Petkevičius tuo pačiu įspėjo, kad čia ir perkūnija sugriaudės, galimi stipresni šiaurės rytų vėjo gūsiai. „Visgi, vėlų vakarą minėtose vietovėse gausesnio lietaus debesų jau neturėtų likti, vos kai kur dar gali truputį palynoti“, – sakė jis.

Jo teigimu, likusioje šalies dalyje vyraus nepastovus debesuotumas, o kritulių nenumatoma nei dienos, nei vakaro metu, tad Joninių laužų lietus neužgesins ir šventinės nuotaikos negadins.

„Vilniuje ir Šiauliuose dieną oras šils iki 24, Kaune ir Panevėžyje iki 25 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 20 laipsnių šilumos. Trečiadienį, trumpiausia metų naktis bus mažai debesuota, temperatūra pasiskirstys tarp 13–18 laipsnių šilumos“.

Joninių diena bus rami, nurodė K. Petkevičius, mažai debesuota ir labai šilta. Taip pat dienos metu termometrų stulpeliai vietomis priartės prie 30 laipsnių, pūs vidutinio stiprumo rytų krypties vėjas.

„Vilniuje ir Šiauliuose oras įkais iki 27, Kaune ir Panevėžyje iki 28 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 26 laipsnius šilumos“.

Joninės Šventojoje

Lietuvos hidrometerologijos tarnybos sinoptikė Vida Ralienė teigė, kad Lietuvos orus lems nusistovėjęs anticiklonas ir ketvirtadienį, ir penktadienį orai ir toliau turėtų išlikti sausi, saulėti ir karšti.

„Naktų temperatūra tikrai nelabai mus atgaivins – atvės kai kur iki 12-17, kitur – 14-19 laipsnių. Dienomis nuo kaitros slėptis geriausia būtų prie jūros arba vandens telkinių, kadangi aukščiausia temperatūra visoje Lietuvoje svyruos tarp 26-31 laipsnio šilumos. Tik pajūryje bus gaiviau ir vėsiau – 23-25 laipsniai šilumos“.

Ji akcentavo, kad gyventojams tikrai reikėtų pasiruošti karštoms dienoms, galbūt susirasti kokį nors pavėsį, nešiotis su savimi vandens, damoms iš spintų išsitraukti skrybėlaites.

„Suprantama, kad žmonėms atlaikyti kelias tvankias naktis iš eilės yra tikrai sunku, ypač vyresnio amžiaus žmonėms, todėl tikrai reiktų pagalvoti, kaip sau padėti tokiu karštu metu“.

K. Petkevičius pritarė, kad savaitės pabaigoje didesnių permainų nenumatoma: išsilaikys sausi, ramūs ir saulėti orai, o temperatūra kasdien palaipsniui didės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)