„Būsimąją koaliciją įsivaizduoju kaip „Santarvės koaliciją“ - siekiant naujos politinės kultūros – ieškoti daugiau sutarimo, (…) dėl to ir mūsų (rinkimų) programa buvo orientuota daugiau ne tiek į išskirtinai į tai, kas yra griežtai konservatoriška, bet į ką galėtume įtikinti ir kitus kolegas ateiti ir apie tai diskutuoti, ir galbūt tuos darbus įvykdyti“, - sakė G. Landsbergis.

Pasak partijos lyderio, būsimoje „Santarvės koalicijoje“ galėtų dalyvauti platus spektras politinių jėgų.

„Aišku, kad - natūralūs mūsų partneriai liberalai, naujoji Laisvės partija, bet aš neatmetu galimybių platesnei koalicijai“, - sakė G. Landsbergis.

Perklaustas, ar tai galėtų būti socialdemokratai, TS-LKD lyderis atsakė, kad dabar tai yra didžiausias klausimas jiems patiems.

„Jie įsirėžę bent viešai tvirtina, kad jie jokioms koalicijoms nemato galimybės, o už uždarų durų šiek tiek pasikalbame“, - užsiminė G. Landsbergis.

Bendrai, pasak TS-LKD pirmininko, dar yra anksti svarstyti, su kokiomis partijomis galėtų būti sudarinėjama koalicija po rinkimų, nes neaišku, kokie žmonės iš tų partijų bus išrinkti į Seimą.

„Pamačius, kokie tai yra žmonės, jeigu jie nori sutarimo , jeigu jie nori santarvės, galėtume tartis su plačiu spektru politinių jėgų“, - sakė G. Landsbergis.

„Raudonas linijas“ partijos pirmininkas brėžtų politinėms jėgoms, „kurios sutarimo nenori, kurios nenori stiprinti valstybės, o nori skaldyti ir per skaldymą gauti daugiau galios“.

Suvokia ir savo asmeninę atsakomybę dėl rinkimų rezultato

TS-LKD rinkimų sąrašą ves ne partijos pirmininkas, o partijai nepriklausanti buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

G. Landsbergio teigimu, klausimas, kodėl taip yra, labai senas ir jau seniai atsakytas.

„Man atrodo, kad I. Šimonytės rezultatas per prezidento rinkimus parodė, kad ji yra žmogus, gebantis tą daryti, ką mes kalbame savo programoje – ieškoti daugiau santarvės su platesniu spektru rinkėjų ir politinio lauko dalyvių. Ta pavyko pasiekti per rinkimus, ir tas rinkimų rezultatas, nepaisant nepasiektos pergalės, buvo kaip dešiniajai politikei labai sėkmingas. Tikėtina, kad galima panašią bangą išsaugoti“, - sakė G. Landsbergis.

Politikas teigia suvokiąs ir savo asmeninę atsakomybę dėl rinkimų rezultato.

„Aš manau, kad demokratinėse partijose, demokratinėje valstybėje, rinkimai yra pagrindinis egzaminas partijos vadovybei. Tai yra normalu, ir tai yra visiškai suprantama. Mūsų partijoje taip pat – pirmininko rinkimai yra numatyti iškart po Seimo rinkimų“, - sakė G. Landsbergis.

Kaip elgtųsi nepavykus rinkimams, politikas tiesiai neatsako.

„Žiūrėkite, leiskite man dar pabandyti suformuoti koaliciją“, - sakė G. Landsbergis.