Apie tai BNS pirmadienį informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Jos teigimu – vienas iš naujų atvejų Vilniaus rajone nustatytas iš Jungtinės Karalystės automobiliu per Lazdijų pasienio punktą grįžusiam asmeniui.

„Vienas atvejis – įvežtinis. Asmuo dirba Jungtinėje Karalystėje, grįžo nuosavu automobiliu į Lietuvą kartu su artimu asmeniu, su kuriuo izoliavusi“, – sakė visuomenės sveikatos specialistė.

Pasak jos, asmuo jokių simptomų nejaučia, sąlytį turėjo tik vienas asmuo – tas, su kuriuo užsikrėtusysis grįžo į Lietuvą, taip pat informacija apie atvejį bus perduoda Jungtinės Karalystės institucijoms.

„Asmuo ten dirbo ir galėjo turėti sąlytį“, – teigė G. Megelinskienė.

Dar vienas atvejis Vilniaus rajone nustatytas Kalvelių gyvenvietėje – asmuo taip pat nejaučia simptomų.

„Jis nurodė, kad niekur Kalveliuose neturėjo sąlyčio, nedalyvavo šventėse, nesilankė parduotuvėse, tačiau reikės šią informaciją tikslinti, kadangi galima sąsaja su esamais židiniais“, – pasakojo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė.

Ji pridūrė, kad šis asmuo dirba gydymo įstaigoje, birželio 21 dieną dalyvavo mišiose Kalvelių bažnyčioje, lankėsi kitose vietose – nustatyti du sąlytį turėję žmonės, tačiau jų skaičių epidemiologai tikslina.

Trečiasis sekmadienį nustatytas atvejis registruotas Druskininkuose – koronavirusas nustatytas į ligoninę paguldytam asmeniui.

„Asmuo buvo hospitalizuotas Druskininkų ligoninėje ir jam buvo nustatytas teigiamas COVID-19 tyrimo rezultatas“, – teigė G. Megelinskienė.

Specialistės teigimu, vien ligoninėje nustatyta 18 sąlytį turėjusių asmenų, socialinėje aplinkoje Alytaus apskrityje – trys kontaktiniai, taip pat mažiausiai keturi sąlytį turėję asmenys Vilniuje.

„Įtariama šio asmens arba jo artimųjų sąsaja su jau žinomais židiniais Vilniaus apskrityje. Alytaus apskrityje jau kurį laiką atvejų nebuvo registruojama, tad tikėtina, kad užsikrėtimas galėjo įvykti Vilniaus apskrityje“, – kalbėjo visuomenės sveikatos specialistė.

Lietuvoje bendras užsikrėtusiųjų skaičius siekia 1801. Šiuo metu COVID-19 tebeserga 240 asmenų, 1475 – pasveiko.

Nuo birželio pirmos dienos Lietuvoje užregistruotas 21 įvežtinis atvejis.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, šeši įvežtiniai atvejai yra iš Jungtinės Karalystės, po keturis – iš Nigerijos ir Švedijos, trys – iš Lenkijos, du – iš Rusijos, po vieną – iš Danijos ir Vokietijos.

Nuo koronaviruso mirė 76 asmenys, dar dešimt asmenų mirė dėl kitų priežasčių.