Iš šio sąrašo išbrauktas Afganistanas, Andora ir Gibraltaras, tačiau jame atsirado penkios naujos valstybės: Bangladešas, Gvatemala, Izraelis, Mauritanija, Sent Vinsentas ir Grenadinai.

Šis sąrašas įsigalioja nuo šeštadienio.

Iš šiame paveiktų šalių sąraše esančių valstybių sugrįžusiems ar atvykusiems asmenims izoliacija neprivaloma, bet rekomenduojama.

Paveiktomis laikomos to šalys, kuriose sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis per paskutiniąsias 14 dienų yra didesnis nei 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų.

Numatyta, kad iš paveiktų šalių sąraše esančių valstybių sugrįžusieji ar atvykusieji per 48 valandas turi užsiregistruoti – pateikti savo duomenis Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistams.

Tokia tvarka galioja ir iš šių šalių grįžusiems lietuviams, ir leidimą atvykti turintiems užsieniečiams. Izoliuotis žmonėms nėra privaloma, tačiau rekomenduojama.

Žmonėms, kurie jaučia tam tikrus simptomus (pasireiškia karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir kt.) arba kuriems reikalingas nedarbingumo pažymėjimas, bus taikoma privaloma izoliacija.

Sąraše yra Argentina, Armėnija, Azerbaidžanas, Bahreinas, Baltarusija, Bangladešas, Bolivija, Brazilija, Centrinė Afrikos Respublika, Čilė, Dominika, Džibutis, Ekvadoras, Gabonas, Gvatemala, Hondūras, Irakas, Iranas, Izraelis, Didžioji Britanija, JAV, JAE, Kaimanų salos, Kataras, Kolumbija, Kuveitas, Maldyvai, Mauritanija, Meksika, Moldova, Omanas, Pakistanas, Panama, Peru, PAR, Portugalija, Puerto Rikas, Rusija, San Marinas, San Tomė ir Prinsipė, Saudo Arabija, Sent Vinsentas ir Grenadinai, Singapūras, Surinamas, Šiaurės Makedonija, Švedija ir Žaliasis Kyšulys.