Šis renginys suorganizuotas kaip atsakas į prieš porą savaičių Vilniuje vykusias tūkstantį žmonių sutraukusias eitynes prieš juodaodžių diskriminaciją.

„Mes norime pasakyti, kad atėjo laikas pasipriešinti iš Vakarų ateinančiam leftizmui, kultūriniam marksizmui, lietuvių tautos ir visos Europos niokojimui“, – BNS sakė akcijos dalyvis Matas Zaleckis.

Į akciją žmonės susirinko nešini trispalvėmis ir istorinėmis vėliavomis, laikė transparantus su užrašais: „Lietuvi, gink tėvynę nuo liberastų kėslų“, „Baltųjų gyvybės svarbios, nes esame žemės žmonių mažuma“, „Lietuvių gyvybės svarbios“, „Lietuvos valstybę kūrė ir kurs Lietuvos tauta“ bei kitus, skandavo šūkį „Už Lietuvą – vėl didžią“.

„Mes čia esam gimę, čia augę, čia dirbam, čia mūsų šalis. Čia mūsų vaikai, norisi, kad jie nepaliktų tėvynės, neišvažiuotų, tai labai svarbu, kad susitelktų, brangintų savo šalį, papročius, šeimą, kad valdžia brangintų kiekvieną pilietį, suprastų, kad tauta turi teisę kalbėti tai, kas negerai“, – žurnalistams kalbėjo akcijos dalyvis Tauras Jakelaitis.

Ši akcija surengta praėjus porai savaičių po Vilniuje vykusios demonstracijos už juodaodžių teises. Solidarumo akcijoje, palaikydami Jungtinėse Valstijose ir pasaulyje vykusius protestus dėl afroamerikiečio George'o Floydo žūties po policijos pareigūno veiksmų, dalyvavo apie tūkstantis žmonių, dauguma – jaunimo.