A. Pogrebnojus neslėpė, kad ir pats turi tokį įprotį rūkyti balkone, tačiau tvirtino, kad prisitaikytų ir galėtų išeiti ir į kiemą. „Bet yra visokių niuansų, – tvirtino dizaineris. – O jei aš rūkysiu namie ir dūmus pūsiu į balkoną? Labai sunku tai apibrėžti.“

Laidos svečias svarstė, kad jei jis rūkytų prasivėręs duris, tai neturėtų būti laikoma rūkymu balkone. „Dūmai gali veržtis iš visur. Iš puodo, iš dar kažkur. Tai labai sunku. Manau, bus pykčių, nes ir taip pas mus kaimynai su kaimynais nelabai gerai sugyvena. O tada ką? Jam policiją visą laiką kvies? Na, atvažiuos ta policija. Ir ką? Ką jie, veikt neturi ką? Surašys tą administracinį pažeidimą. Nevažinės tie policininkai nuolat“, – kalbėjo A. Pogrebnojus.

Jis svarstė, kad gyvenant bendruomenėje reikia prisitaikyti prie kaimynų. „Man irgi nepatinka, kai aš miegu ir prie durų rūko kažkas. „Kartais dūmai eina pas mane į vidų. Man tai nepatinka, bet aš negaliu nieko sakyti, nes tada aš prieštarausiu pats sau“, – kalbėjo laidos svečias. – Kadangi nebegali dėl viruso kažko draust, sugalvojo naujų draudimų. Šita valdžia be draudimų negali. Jiems norisi kažką vis uždraust.“

Aleksandras Pogrebnojus
Kadangi nebegali dėl viruso kažko draust, sugalvojo naujų draudimų. Šita valdžia be draudimų negali. Jiems norisi kažką vis uždraust.

Naujus draudimus jaučia ir poilsiautojai Palangoje. Nuo šios vasaros nebeleidžiama paplūdimyje esančiose kavinėse prekiauti alkoholiu, tačiau laidoje buvo aptarta ne tai, o nauja J. Basanavičiaus gatvės įžymybė – vaikštantis cepelinas.

A. Pogrebnojus juokavo, kad būtent vaikščiojančio cepelino atsiradimas ir yra savaitės naujiena, nors jis pats Palangai nejaučia jokių sentimentų ir ten neatostogauja. O galbūt įmanoma pafantazuoti ir sukurti ne tik cepelino, bet ir šaltibarščių kostiumą? „Turbūt įmanoma būtų padaryti, – nusijuokė laidos svečias. – Šaltibarščiai labiau sexy būtų.“

Kristina Pocytė, Aleksandras Pogrebnojus

„Šaltibarščiai kur kas seksualesnis produktas ir tas, kuris gali būti eksportuojamas į visas šalis iš Lietuvos“, – pridūrė A. Pogrebnojus.

Pasidomėjus, ar dizaineris sukurtų šaltibarščių kostiumą, jei gautų tokį užsakymą iš Palangos verslininkų, šis besijuokdamas atsakė: „Palangos verslininkai turi daug pinigų, jie turi daug mokėt“.

Laidoje taip pat buvo aptarta naujiena apie dar vieną užrašą, pašiepiantį premjerą, kuris buvo pastebėtas Naujojoje Vilnioje. „O kam? Kas nuo to pasikeis? Jis sau blogiau daro nei Skverneliui“, – kritikavo A. Pogrebnojus ir pridūrė, kad sostinė dabar kur kas švaresnė nei prieš kelis dešimtmečius, tai jis siejo su tuo, kad jaunimas dabar, jo teigimu, yra protingesnis ir sąmoningesnis.

Beje, pats A. Pogrebnojus taip pat prisipažino, kad jaunystėje yra ir pats palikęs užrašų ant sienų. „Esu kažką rašęs, – šyptelėjo A. Pogrebnojus. – Kažką turbūt nekultūringo.“

„Jaunimas kitoks, jie fainesni, – teigė A. Pogrebnojus. – Aš manau, kad jiems kompiuteris labiau svarbus nei seksas. Mums jaunystėje, kai kompiuterio nebuvo, tas buvo svarbesnis.“

Aleksandras Pogrebnojus
Aš manau, kad jiems kompiuteris labiau svarbus nei seksas. Mums jaunystėje, kai kompiuterio nebuvo, tas buvo svarbesnis.

Laidos „Jūs rimtai?“ svečias svarstė, kad galbūt būtent dėl to anuomet sostinės sienos buvo išpaišytos ne tik užrašais, bet ir lytinius organus primenančiais piešiniais.

Visą pokalbį, kuriame apžvelgiama dešimt svarbiausių ir įdomiausių savaitės naujienų, žiūrėkite laidoje „Jūs rimtai?“.