„Visgi, nesinori labai gąsdinti apie baisias audras. Norėtųsi atkreipti dėmesį, kad vasara tokia jau yra ir išgirdus prognozę, kad visos savaitės metu galimos perkūnijos ir krituliai, budriam ir atsargiam derėtų būti kiekvienam“, – pažymėjo jis.

Portalo direktoriaus teigimu, reikėtų ne tik dažniau sekti prognozes, bet ir atidžiau stebėti dangų ir jei šiandien jūsų vietovėje buvo gan ramu, nereiškia, kad ir rytoj taip bus.

„Vietomis minėti reiškiniai gali pasireikšti gan silpnai, tačiau būna taip (ir vis dažniau), kad nedidelėje teritorijoje tiek liūtys, tiek perkūnijos gali būti labai intensyvios, pasireiškia ir niokojanti kruša bei stiprūs vėjai. Tad nereiškia, kad jei gretimame miestelyje vos pakrapnojo, taip bus ir kitame“, – akcentavo specialistas.

Nereikia net ir gretimų vietovių pavyzdžių, tvirtino jis, nes kai kada užtenka ir vieno bei to paties miesto, kai audringuoju metu skirtumai būna drastiški.

Penktadienį orai nuo praėjusios savaitės turėjo skirtis mažai, kadangi nakties valandomis dar kai kur galėjo būti užsilikę pavienių lietaus ir perkūnijos židinių, tačiau jie turėjo gan greitai pasitraukti.

Penktadienio rytas vėl išaušo ramus, tikino K. Petkevičius, taip pat menkai debesuotas ir labai šiltas.

„Bent iki pietų ramuma išsilaikys, tačiau popietinėmis ir vakaro valandomis kartosis tas pats modelis: per šalį praslinks lietaus ir perkūnijos debesys, tačiau skirtingose vietovėse intensyvumas skirsis. Ypač stiprių audrų artimiausiu metu nenumatoma, tačiau niekada nereikia prarasti budrumo, intensyvesni reiškiniai gali pasireikšti ir labai nedidelėje vietovėje“, – sakė jis ir pridūrė, kad diena vėl bus labai tvanki, Vilniuje oras įkais iki 28, Kaune ir Panevėžyje iki 29 laipsnių, o Šiauliuose ir Klaipėdoje bus apie 26 laipsnius šilumos.

Pasak K. Petkevičiaus, šeštadienį vėl bus arti 30 laipsnių karščio ir nakties valandomis kai kur dar truputį gali palyti, pasitrankyti perkūnija, išsilaikys 15–20 laipsnių šiluma.

„Dienos metu nieko naujo: po pietų per šalį vėl keliaus lietaus ir perkūnijos židiniai. Temperatūra sieks 24–30 laipsnių karščio. Sekmadienio naktį palyti ir perkūnija pasitrankyti vietomis gali ir ilgesnį laiką. Bus apie 14–20 laipsnių šilumos“. – aiškino jis.

Taip pat, komentavo direktorius, pagal dabartinius duomenis, dienos metu dangų dažniau niaukstys debesys, numatomas kiek mažesnis karštis: „Visgi, perkūnijos ir kritulių dar tikrai sulauksime. Temperatūra sieks 23–28 laipsnius šilumos. Tad panašu, kad likusią savaitę nebus kada atsikvėpti – ne tik dėl alinančio karščio ir tvankumo, bet ir dėl kasdien virš galvos grūmojančio dangaus.“