Gerovės valstybės idėją iškėlęs valstybės vadovas yra pirmasis prezidentas, apie tai kalbėjęs metiniame pranešime. Gerovės valstybės idėja yra ir viena iš mūsų, „socialdarbiečių“ partijos programinių krypčių, todėl pritariame G. Nausėdos vykdomai politikai“, – Eltai sakė G. Kirkilas.

Politikas teigiamai įvertino tai, kad šalies vadovas stengiasi bendrauti su partijomis, tartis.

„Akcentai dėliojami nesiekiant pažeminti, bet parodant dar neišspręstus klausimus – per pirmuosius savo valdymo metus prezidentas stengiasi bendrauti su politinėmis partijomis, su Seimo valdančiaisias ir opozicija, stengiasi tartis, keistis nuomonėmis įvairiais klausimais, ir mes tai vertiname. Dar rinkiminės kampanijos metu G. Nausėda žadėjo suburti politinių partijų lyderius prie bendro stalo, tokias pastangas matome. Mums priimtinas toks bendravimo stilius, tariantis gimsta daugiau gerų sprendimų, o ne aklai kovojant, vaikantis reitingų, siekiant sumenkinti partijas“, – sako G. Kirkilas.

Pasak jo, kalbėdamas apie socialines problemas, prezidentas nėra tik kalbantysis iš šalies – tuo skiriasi nuo ankstesnės šalies vadovės Dalios Grybauskaitės.

„G. Nausėda pats yra pasiūlęs ne vieną įstatymo projektą, kuriuo siekta didinti pajamas gyventojams, kad ir neseniai priimtas sprendimas dėl vienkartinių išmokų vaikams pandemijos metu, dėl mažesnio GPM tarifo. „Socialdarbiečiams“ tai artima politinė kryptis – šios idėjos tarsi mūsų frakcijos pasiūlymų tęsinys, juk būtent „socialdarbiečiai“ kovojo dėl didesnių vaiko pinigų“, – sakė G. Kirkilas.

Jo teigimu, G. Nausėda, kalbėdamas apie kovą su pandemija, įvertino politikų ir visos visuomenės indėlį, siekį greičiau atgaivinti ekonomiką. „O kalbant apie užsienio politiką, jo pozicijoms derybose su ES dėl daugiametės finansinės perspektyvos, jo siekiui stiprinti NATO mes pritariame ir teigiamai vertiname įžvalgas“, – sakė G. Kirkilas.

Ketvirtadienį prezidentas Gitanas Nausėda Seimui skaitė pirmąjį savo metinį pranešimą, kuriame apžvelgė padėtį Lietuvoje bei šalies užsienio politiką.

Valstybės vadovo poste D. Grybauskaitę pakeitęs G. Nausėda prezidento pareigas pradėjo eiti 2019 m. liepos 12 d.