Tai nustatė trečiadienį posėdžiavusi Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

Neatvykę į Seimą S. Skvernelis ir V. Šapoka dalyvavo tuo pačiu metu vykusiame iš anksto suplanuotame Vyriausybės COVID-19 sukeltos situacijos valdymo komiteto posėdyje.

Beje, tą pačią dieną, balandžio 23 d., S. Skvernelis ir V. Šapoka nuotoliniu būdu dalyvavo Seimo posėdyje vykusioje Vyriausybės valandoje, kurios metu atsakė į dalį anksčiau jiems pateiktų klausimų.

Už premjerą ir ministrą išteisinančias išvadas, kurių projektą rengė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos nariai Aušra Papirtienė ir Petras Čimbaras, trečiadienį balsavo visi posėdyje dalyvavę etikos sargai, susilaikė tik konservatorius Kazys Starkevičius.

Jo nuomone, šiuo atveju „premjeras neparodė pagarbos Seimui“.

Balandžio 21 d. Seimo narių grupė, kurioje yra Gabrielius Landsbergis, Audronius Ažubalis, Eugenijus Gentvilas ir kiti, įteikė Seimo posėdžių sekretoriatui raštiškus klausimus, skirtus S. Skverneliui, reikalaudami į juos atsakyti balandžio 23 d. nenumatyto posėdžio metu. Premjerui buvo pateikti klausimai dėl nomenklatūrinio valdžios testavimo, ekonomikos ir inovacijų ministro kandidatūros, dosnių priedų Sveikatos apsaugos ministerijos politinei komandai, gydytojų deklaracijų, Upės gatvės asfaltavimo.

Tarp klausimų, kurie buvo pateikti finansų ministrui Viliui Šapokai, buvo ekonomikos skatinimo planas ir pandemijos sukeltų padarinių mažinimo planas.