„Liberalizmas yra arti visų širdies, nes tų idėjų – laisvė, brolybė, lygybė – turbūt visi nori. Kiekvieną kvietimą turiu gerbti, pirmasis kvietimas yra dabar viešai. Gerbiu tokį pasiūlymą ir manau, kad tokios asmenybės prie ištakų kaip Leonidas Donskis, Dainius Pūras, Dalia Teišerskytė sako, kad tas judėjimas yra labai vertingas ir reikalingas mūsų šaliai, nes kiti liberalieji judėjimai nėra stiprūs. Aš linkėčiau liberalioms jėgoms būti vieningesnioms, kad jos galėtų išnaudoti savo galimybes būti valdžioje“, – trečiadienį „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininko teigimu, jis vertins Liberalų sąjūdžio programą ir idėjas, o apsisprendimui dėl dalyvavimo Seimo rinkimuose su šia partija jis turi laiko iki kitos savaitės pabaigos.

„Reikėtų galvoti plačiau, žiūrėti jų programą ir matyti, kokios yra idėjos. Pasiūlymas yra svarstytinas, yra paprasčiau eiti su kuria nors jėga, kuri yra tavo mąstymui nepriešinga“, – akcentavo V. Pranckietis.
Politikas neslėpė pasiūlymų dalyvauti Seimo rinkimuose sulaukęs ir iš kitų partijų.

„Esu sulaukęs iš daugumos partijų, išskyrus valstiečių. (...) Su Liberalų sąjūdžiu mane pastūmėjo kalbėtis dar praėjusių metų rugsėjo 26-ąją, kai Karbauskis pasiūlė Čmilytei-Nielsen tapti Seimo pirmininke. Lošė šaškininkas šachmatų partiją su didmeistre ir tokiu būdu gavosi dar šalutinė figūra“, – pridūrė V. Pranckietis.

Antradienį portalas LRT.lt pranešė, kad Liberalų sąjūdis pakvietė Seimo pirmininką V. Pranckietį Seimo rinkimuose dalyvauti kartu. Žinią Eltai patvirtino ir partijos lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Galiu patvirtinti, kad su Seimo pirmininku ėmėme bendrauti, galima sakyti, nuo praėjusių metų rudens, nuo plačiai nuskambėjusios istorijos, kai man buvo pasiūlytas Seimo pirmininko postas valdančiųjų lyderio, ir pastaruoju metu jau šiais metais kelis kartus kalbėjome ir apie artėjančius rinkimus. Esame pakvietę (V. Pranckietį – ELTA) dalyvauti su Liberalų sąjūdžiu šiuose rinkimuose“, – Eltai sakė V. Čmilytė-Nielsen. Pasak jos, V. Pranckiečiui nėra siūloma stoti į partiją.

„Nesiūlome stoti į partiją. Mūsų sąraše bus dauguma partiečių, bet ne vien tik partiečiai. Tai yra normali praktika, įvairūs yra formatai“, – teigė ji.