M. Macijausko taip pat klausiama, kokias pagrindines problemas Valstybės kontrolė įžvelgia netikslinant 2020 metų biudžeto, o pasiskolintas milijardines lėšas skirstant arba vien Vyriausybės nutarimais, arba atskirais įstatymais.

Parlamentarai domisi, kokias spragas teisiniame reguliavime jis mato ir kaip siūlytų jas spręsti, kad skolintos lėšos ekstremalios situacijos valdymui netaptų priedanga šiuos pinigus naudoti neatsakingai ir nekontroliuojamai.

Parlamentarai be kita jo nori gauti M. Macijausko vertinimą dėl valdančiųjų siūlomo 6,3 mlrd. eurų vertės „Ateities ekonomikos DNR“ plano, skirto atgaivinti koronaviruso paveiktą šalies ūkį.

Opozicija sako, kad neperžiūrėdami šių metų biudžeto valdantieji pažeidžia įstatymus, tuo tarpu valdančiųjų lyderis Ramūnas Karbauskis vadina siekiu surišti rankas Vyriausybei ir Seimui, kad nebūtų galimybės greitai priimti sprendimų.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas taip pat sako, kad valdžios finansinė parama dėl koronaviruso krizės nukentėjusiems gyventojams ir verslui turėtų būti „sukelta į biudžetą“.

Prezidento vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta taip pat yra pareiškęs, kad šių metų biudžetas turi būti patikslintas.

Tuo tarpu premjeras Saulius Skvernelis gegužę kalbėjo, kad peržiūrėti šių metų valstybės biudžetą kol kas nėra būtina, tačiau neatmetė, kad tai gali būti padaryta vėliau.

Finansų ministras Vilius Šapoka taip pat tikina, kad poreikio tikslinti šių metų biudžetą kol kas nėra.

Patvirtintos 2020 metų valstybės biudžeto pajamos (be ES lėšų) sudaro 9,548 mlrd. eurų, su ES lėšomis – 11,53 mlrd. eurų.