Greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Tadeušas Rodz LRT teigė, kad greitųjų pagalbos stočių direktoriai priedus padalino pagal simpatijas.

„Manau, kad priedus žiūrėjo ne tik pagal krūvį, o ir pagal priklausomybę profesinei sąjungai, ir pagal tai, myliu ar nemyliu. (...) Ką labiau myli, tam ir duoda, nes krūvio nepamatuosi, čia ne svarstyklės. Ir dar vienas pastebėjimas: didesni krūviai atiteko vadovams, vadovai, reiškia, dirbo, o pavaldiniai nieko nedarė. Bet juk taip nebūna“, – sakė T. Rodz.

Visgi Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties vadovas Zdislavas Skvarciany LRT radiją patikino, kad priedai buvo paskirti ne pagal simpatijas, o vertinant darbo funkcijas ir sudėtingumą.

„Žiūrėjom individualiai ir pagal Vyriausybės nutarimą, trimis punktais vertinome: funkcijas ir darbo įnašą bei sudėtingumą, kokiu mastu organizavimas vyko ir darbo krūvį“, – akcentavo jis.

Panevėžio miesto greitosios medicinos pagalbos stoties direktorė Rūta Ramoškienė antrino T. Rodz, teigdama, kad visos greitosios asociacijoje yra sutarusios, kad medikams, brigadoms atlyginimai didinami 100 proc., dispečeriams – 80 proc., o administracijai, kuri organizavo šitas paslaugas, – 60 proc.