„Savo pavyzdžiu rodome, kad galima ir reikia daugiau koordinuoti. Jei jau į krizę nacionaliniais sprendimais atėjome atskirai, (…) tai bent jau išeit turėtume koordinuotai, tą norime parodyti savo pavyzdžiu ir tuo atveju, jei antroji banga ateis, geriau pasiruošime“, – pirmadienį po ministrų susitikimo surengtoje spaudos konferencijoje sakė L. Linkevičius.

Savo ruožtu Latvijos diplomatijos vadovas Edgaras Rinkevičius pritarė, kad kaimyninių šalių iššūkiai turi būti sprendžiami koordinuotai, bei pažymėjo, kad nacionalinės sveikatos sistemos turi būti labiau pažengusios.

„Mes supratome, kad turime labiau koordinuotai spręsti sienų uždarymo klausimus, tarptautinio transporto iššūkius. Tai, kas vyko kovo pabaigoje ir balandžio pradžioje, kai žmonės buvo užstrigę pasieniuose, yra tai, ko tikrai turėtume vengti. (...) Suprantame, kad kiekvienos valstybės nacionalinė sveikatos politika turi būti labiau centralizuota – kad, kai kalbama apie pandemiją, diskusija būtų labiau pažengusi“, – teigė E. Rinkevičius, pažymėjęs, kad sprendimai dėl valstybių sienų atvėrimo turi būti paremti ne politiniais, o sveikatos – epidemiologiniais motyvais.

Tuo metu Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Reinsalu tvirtino, kad svarbiausia yra suvokti, jog „veiksmų greitis yra esminis. Jeigu prarandame laiko, mes pralaimime“. Taip E. Reinsalu kalbėjo apie koronaviruso pandemijos pamokas.

„Turime būti visada pasiruošę blogiems scenarijams. (...) Turime būti psichologiškai nusiteikę, kad neturime laiko, nes pralaimėsime“, – sakė U. Reinsalu.

Galiausiai Lenkijos užsienio reikalų ministras Jacekas Czaputowiczius atkreipė dėmesį į regioninės politikos stiprinimą.

„Dabar yra laikas solidarumui ir kooperacijai, nes jokia šalis viena negali kovoti prieš pandemiją, mes visi esame susiję ir turime veikti kartu. Manau, kad regioninis bendradarbiavimas taps svarbesniu“, – pažymėjo Lenkijos diplomatijos vadovas.