„Tai vertinu kaip chuliganizmo atvejį, tuo labiau, kad vakar buvo minima Gedulo ir vilties diena. Koks bebūtų požiūris į tas sovietinių karių skulptūras, esančias pas mus, bet vis tiek netoleruoju tokio elgesio“, – BNS pirmadienį teigė V. Tamulis.

Jo teigimu, sovietinio palikimo savivaldybėje yra ne tik Šėtoje, taip pat – ir už savivaldybės ribų – kai kuriose kitose šalies vietose, todėl dėl tokių paminklų demontavimo meras norėtų išgirsti valstybės požiūrį.

„Jeigu demontuoti, tai reiktų valstybės tada požiūrio, nes ne vien tik Šėtos kapinėse sovietinių karių kapinės ir tokia skulptūra, yra dar ir pačiuose Kėdainiuose karių kapinės“, – teigė Kėdainių rajono meras.

„Čia vien savivaldybės negali būt sprendimas, ne tik Kėdainiuose tokie dalykai yra“, – pridūrė jis.

Pasak mero, savivaldybėje veikia Istorinės atminties komisija, kuri artimiausiu metu Šėtos atvejį ketina apsvarstyti, tačiau kol kas paminklo griauti neketinama.

„Viskas šviežiai yra įvykę, nežinau, šią minutę kol kas negaliu pasakyt, kad pulsim svarstyt, ką toliau darom (...) Reikia su specialistais dabar spręsti, ką daryti“, – tvirtino V. Tamulis.

Policijos departamento teigimu, raudonais dažnais apipiltas sovietinio kario paminklas, esantis Šėtos kapinėse, pastebėtas apie pusę šešių vakaro sekmadienį.

Šiuo metu policija tikslina aplinkybes.