Per susitikimą bus aptartas šalių bendradarbiavimas ir veiksmų derinimas toliau lengvinant dėl COVID-19 įvestus apribojimus bei Lenkijos prisijungimas prie Baltijos valstybių laisvo asmenų judėjimo erdvės, pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM).

Ministro Lino Linkevičiaus kvietimu vyksiančiame susitikime taip pat bus apsikeista nuomonėmis apie Europos Sąjungos (ES) politikos aktualijas, Rytų kaimynystėje vykstančius procesus, diskutuojama saugumo regione ir energetikos klausimais.

Ministrai nuotoliniu būdu dalyvaus ES Užsienio reikalų tarybos posėdyje, jame dėmesys bus skirtas transatlantiniams santykiams, strateginiam dialogui su JAV.

Anot URM, per vaizdo susitikimą su JAV valstybės sekretoriumi Mike‘u Pompeo (Maiku Pompėju) ES valstybių užsienio reikalų ministrai aptars aktualiausius geopolitinius klausimus - atsaką į COVID-19 pandemiją ir dezinformaciją, santykius su Kinija, Rusija, situaciją Sirijoje ir Libijoje, padėtį Ukrainoje, Artimųjų Rytų taikos procesą.

Prieš keturšalį susitikimą planuojamas L. Linkevičiaus ir Lenkijos užsienio reikalų ministro Jaceko Czaputowicziaus (Jaceko Čaputovičiaus) dvišalis susitikimas. Per jį bus aptariami dvišalių susitikimų atnaujinimo, bendrų istorinių datų minėjimo, saugumo ir energetikos klausimai.