Į 29-erių metų pareigūną Shay Mikalonį buvo šauta birželio 1 d., kai Las Vegase vyko protestas. Pareigūnai bandė kai kuriuos demonstrantus suimti, tuo metu ir buvo pašautas Sh. Mikalonis, – pranešė vietos valdžios atstovai.

Svarbu, kad gyventų

„Shay vis dar yra kritinės būklės, tebėra reanimacijoje. Tačiau jis atsibudo ir, regis, atpažįsta savo šeimą“, – tviteryje parašė policijos atstovai.

Artimieji dienraščiui nypost.com sakė, jog šiuo metu jiems terūpi tik Shay. Jie tikisi ir meldžiasi, jog vyrui pavyks išsikapstyti iš sunkios būklės, reabilitacija bus sėkminga. Kad ir kokia bus tolesnė jo gyvenimo kokybė, svarbu, kad gyventų.

Ketverius metus policijoje dirbančiam Sh. Mikaloniui operacija buvo atlikta sėkmingai, atstatytas suskilęs žandikaulis“, – naujienų portalui reviewjournal.com teigė policijos apsaugos asociacijos prezidentas Steve'as Grammas.

Jis padėkojo policininkams ir rėmėjams, kurie palaikė tvarką ligoninėje.

„Kai Shay pašovė, buvo juntamas bendruomenės palaikymas, tai pareigūnams itin svarbu. Mes už tai dėkingi“, – laikraščiui sakė S. Grammas.

Įtariamasis šaulys – dvidešimtmetis Edgaras Samaniego. Jam pateikta daugybė kaltinimų: tarp jų – bandymas nužudyti bei neteisėtas ginklo panaudojimas, kai pareigūnai bandė jį suimti netoli „Circus Circus“ viešbučio – kazino.

Bylos prokuroras teigė, kad policijos vaizdo įraše užfiksuoti vizualiniai įkalčiai, matoma, kaip buvo šauta Sh. Mikaloniui į galvą.

Artimieji patyrė šoką

Shay motina Sharon Neville yra pribloškta, patyrė šoką. Smarkiai sužaloto Las Vegaso policijos pareigūno tėvas Guy Mikalonis šiandien sunkiai tvardo savo emocijas, vis dar negali atsistebėti žmonių gerumu, kurie aukoja lėšas – šitaip padėdami apmokėti sąskaitas už gydymą.

Metalo konstrukcijų montuotoju ilgus metus dirbęs G. Mikalonis naujienų portalui reviewjournal.com pasakojo, jog per gyvenimą yra padėjęs pastatyti daugybę pastatų. Vakarą prieš nelaimę sūnus tėvui sakė, neleisiąs jų kam nors sugriauti, juk tiek daug ir sunkiai dirbta... „Tėti, aš žinau, kad tu tikrai daug dirbai prie šių pastatų. Aš niekam neleisiu jų sunaikinti“, – pažadėjo Sh. Mikalonis.

Shay dėdė, Frankas Mikalonis iš Vašingtono, kuris taip pat dalyvavo protesto renginyje, apibūdino savo sūnėną kaip „mielą vaikį“.

„Jis yra talentingas, atletiškas ir mokosi groti gitara. Tiesiog dirbo savo darbą, sūnėnas tapo policijos pareigūnu, nes norėjo padėti žmonėms“, – sakė F. Mikalonis.