„Aš mačiau tą demonstraciją, kaip tik buvau pačiame centre“, – kalbėjo V. Pauliukaitis ir pasakojo, kad norėdamas praleisti eiseną stabtelėjo ant šaligatvio ir prie jo stabtelėjo eisenoje dalyvavusi mergina.

„Pagalvojau, paklausiu: kodėl jūs einat? Kas čia vyksta? Apsimečiau, kad nesuprantu. Ji pasakė, kad eina dėl to, kad Amerikoje policininkas nužudė vieną pilietį, uždusino. O kokį pilietį? Ji sako: nežinau jo pavardės, – kalbėjo V. Pauliukaitis. – Suprantu, visi uždaryti, o čia buvo proga. Baisu, kad jaunais žmonėmis naudojasi.“

V. Pauliukaitis piktinosi, kad jaunimas dažnai pro akis praleidžia svarbias ir opias bėdas Lietuvoje, o jautriau reaguoja į tai, kas vyksta už Atlanto. „Kur tas jaunimas, kai miškus kerta Lietuvoje, kai į vandenį leidžia visokias nesąmones. Kur tada demonstracijos? Čia mūsų žemė, mūsų Lietuva, o visi ramiai tada“, – teigė laidos svečias.

Ir vis dėlto, jo teigimu, ne eisenoje esmė. „Ne ant bačkos reikia lipti, reikia pasivalyti kiekvienam savo galvoje“, – tvirtino V. Pauliukaitis.

Kristina Pocytė, Vytenis Pauliukaitis

„Pas mus atvejų buvo visokių su diskriminacija surištų. Žinome. Ir ką? Ėjome čia labai? Demonstravome? Man kilo toks klausimas: tų vaikų, kurie ėjo, tėveliai, įdomu, nuomotų butą juodaodžiui arba romui, arba šiaip atvykusiam velnias žino iš kur“, – svarstė V. Pauliukaitis.

Beje, jis pritarė, kad plakatas, kuriame buvo policiją įžeidžiantis užrašas, iš tiesų ir yra įžeidžiantis, bet ar dėl jo reikia bausti? „Būčiau aš policijos atstovas, įsižeisčiau, – teigė režisierius. – O bausti? Nežinau. Na kokia čia bauda bus, jei nesugebame nubausti tų, kuriuos turime nubausti. Jurbarko byla ir plakatas, plakatą mes bausime.“

V. Pauliukaitis teigė, kad tokie dalykai atskleidžia problemas, kurių yra ir mokyklose, ir šeimose. „Vaikai eina bet kur. Bus pašaukti, jiems bus pasakyta „fas“ ir jie eis, – kalbėjo V. Pauliukaitis, tačiau pridūrė, kad jaunimas iš tiesų yra tikrai puikus. – Tie, kurie trainiojasi gatvėmis, yra ne visas jaunimas.“

Jo teigimu, eisenoje tikrai galėjo būti tokių, kurie gal nelabai suprato, gal tiesiog norėjo pabūti minioje.

„Noriu pasakyti, kad būtume protingi. Būkime protingi visose srityse“, – kartojo V. Pauliukaitis.

Vytenis Pauliukaitis

Laidoje „Jūs rimtai?“ apžvelgiamos savaitės naujienos, tarp jų – ir visą savaitę Lietuvą siaubusi kruša. Tiesa, V. Pauliukaitis kalbėjo ne apie audrų padarinius, o apie įspėjimo žinutes, kurias šią savaitę gavome ne kartą. Ar galimybė siųsti įspėjamąsias žinutes tikrai skirta tik įspėti apie audras ir kitas gamtos išdaigas?

„Buvo žinutės trimis kalbomis, viskas puikiai ir skaitau, kad pakilo su oro balionais ir vienas balionas krito, – kalbėjo laidos svečias. – Tai tos žinutės begalviams rašomos?“

Laidoje V. Pauliukaitis kalbėjo ir apie šią savaitę Seime patvirtintą prezidento siūlymą visiems vaikams išmokėti vienkartines išmokas. V. Pauliukaitis teigė, kad pinigai nepakenks, bet abejojo, ar tikrai duos tiek naudos, kiek žadama. Beje, jis pats taip pat gaus vienkartinę išmoką – režisierius jau pensinio amžiaus, tad ir jo kišenę šią vasarą pasieks du šimtai papildomų eurų.

Kur V. Pauliukaitis žada juos išleisti? Jis juokėsi, kad į kojinę tikrai nedės, nes kojinės šiais laikais labai mažos ir tikino, kad jau yra suplanavęs kelis pirkinius ir išvyką.

Laidos įraše – visos savaitės naujienų apžvalga.