TS–LKD vykdomojo rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas pažymi, jog atsižvelgiant į COVID–19 infekcijos grėsmę ir siekiant maksimalaus saugumo, nariai reitingavimą atliks trimis būdais: skyriuose, internetu ir paštu. Balsuojant skyriuose bus laikomasi visų saugumo reikalavimų, o kai kuriuose miestuose balsavimas vyks atvirose erdvėse.

„Šiandien pristatydami kandidatų sąrašą galime pasidžiaugti, jog turėjome išties labai aktyvų kandidatų siūlymo procesą: žmones į sąrašą siūlė skyriai, bendruomenės, frakcijos ir Prezidiumas, o pirminiame sąraše yra net 239 kandidatai. Sąraše yra visi TS–LKD frakcijos Seime nariai išskyrus Ireną Degutienę, kuri baigia aktyvią politinę veiklą, ir Mantą Adomėną bei Raimundą Martinėlį, kurie rinkimuose dalyvaus tik vienmandatėse apygardose kaip save išsikėlę kandidatai.

Sąrašo pirmuoju numeriu bus įrašyta Ingrida Šimonytė, o antruoju numeriu ­– Gabrielius Landsbergis“, – teigė A. Vyšniauskas.

Be puikiai pažįstamų politikų, anot Vykdomojo rinkimų štabo vadovo, yra naujų, tačiau visuomenei gerai žinomų asmenybių: buvęs kariuomenės vadas Arvydas Pocius, psichiatras Linas Slušnys, buvęs aplinkos ministras Kęstutis Navickas, Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės pirmininkė Dalia Asanavičiūtė, visuomenininkas Kristijonas Bartosevičius, ekonomistė, mokesčių ekspertė Rūta Bilkštytė, tarptautinės politikos ekspertas Matas Maldeikis, buvęs Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas Mindaugas Lingė, strateginio planavimo ir viešojo sektoriaus reformų ekspertė Giedrė Balčytytė, buvęs aplinkos viceministras Dalius Krinickas ir kiti.

„Džiaugiamės, kad tai visapusiškas jau patyrusių ir jaunų kandidatų sąrašas, kuriame yra daugybė įvairių sričių profesionalų“, – sakė A. Vyšniauskas.

Birželio 28 d. vyksiančio reitingavimo metu partiečiai išrinks 141 kandidatą, o galutinį sąrašą partijos Taryba tvirtins liepos mėnesį.