Iš Seimo tribūnos ji prisipažino jaučianti, kad neturi kolegų palaikymo.

„Iš tiesų labai nuoširdžiai ruošiau šią rezoliuciją, konsultavausi su Strasbūro teisininkais. Tačiau pajutau šiandien, kad neturiu pakankamai palaikymo, neturiu daugumos palaikymo savo frakcijoje. Manau, kad turbūt reikės daugiau aiškinamojo darbo, daugiau viešos diskusijos, todėl šiandien šios rezoliucijos neteiksiu“, - iš Seimo tribūnos paaiškino V. Aleknaitė-Abramikienė.

Dokumento projekte šalies valdžia raginama imtis aktyvių veiksmų, kad tarptautiniu lygiu, o ypač Europos Sąjungos šalyse, surogacija, kaip prekybos žmonėmis ir moterų išnaudojimo forma, būtų uždrausta.

Rezoliucijos projekte siūloma paraginti šalis nustatyti dideles baudas tarptautinių surogacijos susitarimų dalyviams: tarpininkavimo agentūroms, sveikatos priežiūros įstaigoms, teisininkams ir medicinos darbuotojams.

Taip pat siūloma skatinti tarptautiniu lygiu ES šalis nares socialinėje politikoje taikyti įsivaikinimo, o ne surogacijos praktiką, kaip labiausiai atitinkančią geriausių vaiko interesų principą.

Rezoliucijos projekte siūloma Užsienio reikalų ministerijai pateikti JT generaliniam sekretoriui pataisą Vaiko teisių konvencijos fakultatyviniam protokolui dėl vaikų pardavimo, vaikų prostitucijos ir vaikų pornografijos, siūlančią, kad vaiko įsigijimas surogacijos būdu būtų pripažintas prekybos vaikais forma.