„Antradienį vėlai vakare gavome duomenų, kad koronavirusu užsikrėtė trys šventėje Kernavėje dalyvavusių asmenų vaikai. Vaikai patys nedalyvavo šventėje, turėjo sąlytį su dalyviais. Jie nelankė ugdymo įstaigų, bet buvo tam tikrose šventėse, futbolo treniruotėse, šokių būrelyje. Šiandien nustatyta mažiausiai 12 asmenų, turėjusių su jais sąlytį“, – BNS trečiadienį sakė NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Trečiadienį Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad COVID-19 užsikrėtė ir dar vienas su švente Kernavėje susijęs asmuo.

Šią informaciją patvirtino ir NVSC. Pirminiais duomenimis, tai su užsikrėtusiais vaikais susijęs asmuo, tačiau R. Lingienė teigė daugiau informacijos neturinti, o naujas atvejis bus įtrauktas į ketvirtadienio statistiką.

Jos teigimu, iš viso koronavirusu užsikrėtė šeši iš aštuonių šventėje dalyvavusių žmonių, taip pat septyni su jais susiję artimi asmenys ar kolegos.

Iš visų šių užsikrėtusiųjų bent aštuoni yra kernaviškiai. Antradienį vėlai vakare Širvintų rajono, kuriam priklauso ir Kernavė, savivaldybė pranešė, jog dėl koronaviruso plitimo grėsmės dviem savaitėms atšaukiami kultūros ir sporto renginiai, stovyklos, treniruotės, varžybos, taip pat uždaroma darželio grupė Musninkuose.

NVSC teigimu, sąlytį su užsikrėtusiais šventės dalyviais ar jų artimais asmenimis iš viso turėjo 61 asmuo, iš jų izoliuoti 47.

Kaip teigė R. Lingienė, apie du iš šešių naujų per praėjusią parą patvirtintų atvejų jau pranešta antradienį – susirgo parduotuvės „Norfa“ ir Santaros klinikų darbuotojai.

„Parduotuvėje nustatyti septyni didelės rizikos asmenys. (...) Susirgęs Santaros klinikų Infekcinių ligų skyriaus darbuotojas yra „Norfos“ darbuotojo artimasis. Ko gero, aišku, iš kur į „Norfą“ išplito liga“, – kalbėjo NVSC atstovė.

„Be to, į mūsų įstaigą tai pat kreipėsi asmenys, kurie lankėsi toje parduotuvėje, jų yra apie 40, bendraujame su jais“, – pridūrė R. Lingienė.

Anot jos, vienas atvejis yra įvežtinis – koronavirusas patvirtintas dar vienam iš Nigerijos grįžusiam jūreiviui.

Iš viso Lietuvoje, oficialiais trečiadienio duomenimis, patvirtinti 1733 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Infekcine liga vis dar serga 280 žmonių, pasveiko 1369.

Nuo COVID-19 mirė 74 asmenys, dar dešimt susirgusiųjų mirė dėl kitų priežasčių.