„Praėjusį posėdį buvo siūlymas, tikintis, kad šiam posėdžiui bus pateikta aprašoma informacija, ir tas buvo pažadėta, manau, kad komisija galėtų apsispręsti, kad jos darbas tampa neveiksmingas dėl vilkinimo, kitaip tariant, duomenų nepateikimo, ir kreiptis į Generalinę prokuratūrą“, – sakė R. Juška.

„Komisija tokio precedento neturėjo per paskutinius 15 metų“, – pridūrė jis.

Komisijos narys Jurgis Razma teigė, kad dėl nepateiktos informacijos reikia reaguoti griežtai.

„Reikia reaguoti griežtai, ypač matant situaciją, kai labai nenorima medžiagos pateikti. Spaudžiama po truputį, ne vieną kadenciją esu komisijoje, nesu matęs tokio atvejo, kad taip palaipsniui kažkiek pavyktų išprašyti ir komisija būtų prašytojo vaidmenyje“, – teigė J. Razma.

J. Narkevičius nuogąstavo, kad komisijos nariai nenori svarstyti informacijos, kuri buvo pateikta.

„Jums kol kas nėra poreikio nagrinėti tai, kas yra pateikta, ir po to daryti išvadą, ar tos medžiagos užtenka, o tiesiog (...) turite kai kurie komisijos nariai išankstinę nuostatą. Tai jūsų teisė.

Man nekyla kompetencijų klausimas dėl asmenų, kurie vykdė tą atranką (uosto vadovo – ELTA). Atrankos agentūra ne atrinkinėjo narius, o pritraukinėjo. Tai esminis dalykas, kurį kai kurie komisijos nariai painiojate. Jei nagrinėtume kiekvieną klausimą atskirai, būtų galima pateikti į tą klausimą atsakymus“, – teigė J. Narkevičius.

ELTA primena, kad balandžio pradžioje Susisiekimo ministerija pranešė, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto vadovo konkurso laimėtoju pripažintas buvęs Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Klasco“ gamybos direktorius Algis Latakas, kuris su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašu pernai kandidatavo į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybą.

Tuo metu Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė Agnė Bilotaitė paragino susisiekimo ministrą J. Narkevičių užtikrinti skaidrias ir sąžiningas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinio direktoriaus atrankos procedūras. Apie tai, kad Klaipėdos uosto direkcijos vadovo konkurso laimėtojas galėjo būti žinomas iš anksto, viešai pasisakė vienas iš konkurso dalyvių Vaidas Šukys.