„Bet kokiu atveju koks nors sprendimas bus – arba bus keičiama kita teisinė forma, liks ekstremali situacija, arba bus karantinas“, – antradienį Seime žurnalistams sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga BNS patvirtino siūlysiąs nuo birželio 17-osios karantiną baigti.

Anot jo, nepaisant to, tam tikri ribojimai liktų.

„Pirmiausia liks judėjimo kontrolė – liks draudimas atvykti iš tų šalių, kur ligos plitimas yra didelis. Kitas svarbus dalykas – masiniai renginiai Lietuvoje ir jų reguliavimas“, – BNS teigė ministras.

Anot jo, taip pat planuojama kaip rekomendacijas patvirtinti asmens apsaugos priemonių naudojimą.

„Labai tikėtina, kad daug tų priemonių, kurios buvo kaip prievolė, liks rekomendacija. Sakykime, tų pačių kaukių dėvėjimas ir pan.“, – sakė A. Veryga.

Dabar veido kaukes privalu dėvėti viešajame transporte ir jo stotelėse, parduotuvėse ir kitose uždarose erdvėse, renginiuose.

Pasak ministro, tam tikri saugumo reikalavimai turėtų likti sveikatos priežiūros įstaigoms organizuoti darbą.

„Mes grįžtame panašiu keliu kaip įėjome į karantiną. Iš pradžių buvo rekomendacijos, panašu, kad prie jų ir bus pereinama. Aišku, liks nurodymai, kad žmonės izoliuotųsi, jeigu yra kokios nors rizikos ar ligos požymiai“, – teigė A. Veryga.

Jis taip pat pabrėžė, kad esant reikalui, lieka galimybė karantiną skelbti ne visoje šalyje, o atskiroje teritorijoje.

„Jeigu matysime, kad kur nors Lietuvoje plinta liga, karantiną galima skelbti ir ne šalies lygiu, jis gali būti skelbiamas mieste ar tam tikroje teritorijoje“, – tvirtino sveikatos apsaugos ministras.

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija antradienį pasiūlė Ministrų kabinetui atšaukti karantiną nuo birželio 17 dienos, tačiau valstybės lygio ekstremalią situaciją pratęsti.

Karantinas Lietuvoje įvestas kovo 16 dieną, pastarąjį kartą jis pratęstas iki birželio 16 dienos.