„Planuojamas susitikimas su Lenkijos premjeru prie valstybės sienos tikiuosi, kad tai bus padaryta. Dabar Lenkijos pusėje yra (sprendimas - „Delfi“). (…) Kas jau labai ištroškęs, galbūt savaitgalį galės ir nuvažiuoti“, - sakė S. Skvernelis.

Premjero teigimu, priimti sprendimui neliko jokių kliūčių.

„Epidemiologiniai kriterijai yra panašūs. Lenkija yra tarp saugių šalių. Yra proveržis, bet, ką mes kalbėjomės su Lenkijos premjeru, židiniai lokalizuoti“, - sakė S. Skvernelis.

Svarstys nutraukti karantiną

Pirmadienį posėdžiavusi Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos (VESK) siūlo Lietuvoje birželio 16 dieną baigti karantiną. Šalyje liktų galioti valstybinio lygio ekstremali situacija.

Premjeras S. Skvernelis neprognozavo, kaip Vyriausybė apsispręs trečiadienį.

„Vyriausybė svarstys. Kažkoks sprendimas bus – arba bus keičiama teisinė forma, arba bus karantinas“, – sakė S. Skvernelis.

Pasak Vyriausybės vadovo, priėmus sprendimą liks tik esminiai ribojimai – tik tie, kurie kelia pavojų dėl galimo ligos plitimo tiek šalies viduje, tiek su įvežtiniais atvejais.

„Tai yra saugios distancijos laikymasis, masinių renginių nebuvimas, ir tos priemonės kurios, padeda apsisaugoti – įprastos praktikos“, – sak