R. Karbauskis antradienį žurnalistams teigė, kad konservatoriai veikia sąmoningai bando neigiamai nuteikti žmones.

„Jie sąmoningai bando sukurti neigiamą įsivaizdavimą kas mūsų laukia. Tai yra sąmoninga veikla, tai yra nukreipta į tai, kad Lietuvoje būtų kuo blogiau, ir aš tuo juos kaltinu“, – Seime prieš plenarinį posėdį žurnalistams pareiškė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderio manymu, opozicijos raginimai peržiūrėti valstybės biudžetą yra tikslingas siekis trukdyti Vyriausybei dirbti.

„Aš galiu pasakyti, kad opozicijos noras, toks šnekėjimas yra tikslinis. Jie norėtų padaryti taip, kad Vyriausybė neturėtų galimybės greitai priiminėti racionalių ir efektyvių sprendimų. Mums atrodo, kad tai yra greičiau siūlymai, kurie yra nukreipti prieš Lietuvos visuomenės interesą, nei už tai, kad būtų laikomasi kažkokių įstatymų ar Konstitucijos. Šneka tie, kurių veiksmai 2008-2009 metais pripažinti kaip Konstitucijos pažeidimas mažinant pensijas“, – prisimindamas prieš dešimtmeti Lietuvą ir pasaulį ištikusios finansų krizės peripetijas teigė R. Karbauskis.

Politikas išreiškė viltį, kad Lietuva iš koronaviruso sukeltos krizės išeis nepatyrusi reikšmingesnių nuostolių.

„Aš tikiuosi, kad Lietuva iš ekonominių problemų išeis viena iš greičiausių Europos Sąjungoje, ir mes patirsime minimalių nuostolių dėl to, kas įvyko. Jei būtų daroma taip, kaip darė konservatoriai – mūsų nuostoliai būtų kur kas didesni. Aš manau, kad jie sąmoningai skleidžia informaciją hiperbolizuodami rizikas ir galimas pasekmes“, – svarstė politikas.

Šimonytė: biudžeto įstatymas turi būti patikslintas

Seimo konservatorių frakcijos narė, buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė sako, kad biudžeto įstatymas turi būti patikslintas tam, kad būtų aišku, kokią skolos naštą valstybė prisiima ir kokioms priemonėms ji bus paskirstyta.

„Įstatymas turėtų būti patikslintas vien jau tam, kad mes iš viso turėtume supratimą, kokią skolos naštą mes prisiimame tam, kad padėtume savo ekonomikai, ir kokioms priemonėms ta skola bus paskirstyta – kiek mokesčių mažinimui, kiek išlaidų didinimui, kokio rezultato siekiame“, – Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Jos manymu, „Vyriausybė, drąsiai prisiimdama papildomus įsipareigojimus, pažeidžia biudžeto įstatymo nuostatas“.

„,Kai prasidėjo COVID–19 krizė, Seimas padidino Vyriausybei galimybę skolintis vien todėl, kad pajamos nebuvo surenkamos, natūralu, kad Vyriausybei būtų tekę didelę dalį išlaidų dengti skolintomis lėšomis. Bet dabar Vyriausybė drąsiai prisiima papildomus įsipareigojimus, kurie nėra numatyti biudžeto įstatyme, mano nuomone, manipuliuodama ir iš esmės pažeisdama biudžeto įstatymo nuostatas“, – kalbėjo Seimo narė.