„Beveik 30 laipsnių kaitrą sekmadienį nuplovė liūtys, daug kur vyravo intensyvi perkūnija, vietomis talžė kruša, įsismarkavo vėjas. Su tokiu trenksmu vasara tarsi užtikrintai įžengė į Lietuvą. Tokie reiškiniai vasaros metu yra natūralūs, o keičiantis klimatui jie gali ir suintensyvėti.

Tačiau vien sekmadieniu viskas tikrai nesibaigė. Šią savaitę, pagal dabartinius duomenis, beveik kasdien sulauksime panašių reiškinių: aukštos temperatūros, liūčių, perkūnijos, vietomis krušos ir net škvalo. Pasijusime lyg tropikuose“, – teigia portalo gismeteo.lt direktorius Kęstutis Petkevičius.

Jo teigimu, artimiausiomis dienomis termometrų stulpeliai kils aukštai, vyraus didelė drėgmė, tad lauke bus itin tvanku.

„Derėtų gerti pakankamai vandens, ypatingą dėmesį atkreipti į vyresnio amžiaus žmones ir vaikus.

Naktys bus ramesnės nei dienos, lietus ir perkūnija tamsiuoju paros metu pasitaikys tik kai kur. Naktimis temperatūra svyruos apie 13–18 laipsnių šilumos.

Dienomis, ypač popietinėmis ir vakaro valandomis, kasdien formuosis audrų židiniai, prapliups lietūs, perkūnijos, vietomis galimas škvalinis vėjas. Tačiau šių reiškinių intensyvumas visoje šalyje nebus vienodas“, – prognozėmis dalinosi pašnekovas.

Sinoptikas leidžiantiems laiką lauke patarė nusiteikti, jog audra gali užklupti bet kuriuo metu. Jis taip pat įspėjo, kad iškritus dideliam kritulių kiekiui gatvėse galimi poplūdžiai, tad vairuotojams reikėtų apgalvoti kelis maršrutus namo.

„Dienomis temperatūra svyruos apie 23–29 laipsnius šilumos. Bet jutiminė temperatūra bus didesnė. Šilumos atžvilgiu nuskriaustas pasijus pajūris, čia temperatūra sieks 17–22 laipsnius šilumos. Kiek šilčiau prie jūros bus savaitgalį.

Pagal dabartinius duomenis savaitgalis jau turėtų būti ramesnis. Šeštadienį vietomis dar nuvilnis trumpas lietus ir griaudės perkūnija, bet panašu, kad mažiau, o sekmadienį, tikėtina, bus galima pasimėgauti vasariška temperatūra.

Likęs birželis turėtų išlikti vasariškai šiltas, tačiau intarpų su drėgnesniais orais dar sulauksime“, – tikino K. Petkevičius.