Jos teigimu, situacija yra vertinama, tačiau kol kas visos Lenkijos mastu sergamumas koronavirusu neviršija 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Šiuo metu tikslinama data, kada būtų galima atlaisvinti žmonių judėjimą tarp Lenkijos ir Lietuvos.

„Jis švelnėja, dabar konkrečiai dar negaliu pasakyt, nes kalbamės su Lenkijos ministru ir Vyriausybe, bet nuo birželio vidurio, kai Lenkija planuoja panaikinti savo sienų kontrolę, tai Lenkija pas mus dabar yra tarp tų valstybių, kur dabar galima vykti – 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų neviršija. Lietuva yra pasiruošusi sienos kontrolę nutraukti, bet tai priklausys nuo Lenkijos sprendimo“, – pirmadienį sakė ministrė.

Ji teigia, kad situaciją dėl savaitgalį užfiksuoto rekordinio koronaviruso atvejų skaičiaus vertina ir Lenkija, tačiau teigiama, kad tai lokali problema.

„Lenkija irgi vertina ir sako, kad tai lokali problema, ten bus taikomos labai griežtos priemonės, bet visos Lenkijos teritorijoje nėra tas paplitimas toks didelis, tai gali būti, kad į tam tikrus regionus bus apribotas patekimas“, – teigė R. Tamašunienė.

Pasak ministrės, jeigu Lenkijoje sergamumas viršytų 25 atvejus 100 tūkst. gyventojų, ši šalis būtų išbraukta iš sąrašo šalių, iš kurių galima atvykti.

„Vertinama situacija ir, kaip minėjau, jeigu yra daugiau nei 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų per dvi savaites, Lenkija gali laikinai iškristi iš to sąrašo“, – tvirtino vidaus reikalų ministrė.

Tokių šalių sąrašą kiekvieną savaitę sudaro Sveikatos apsaugos ministerija.

Lenkijoje savaitgalį buvo užfiksuota rekordiškai daug – per tūkstantį koronaviruso atvejų, dauguma jų siejami su šalies pietuose esančia anglies kasykla.