„Laisvės partijos draugai ir nariai išreitingavo puikų, įvairovę atspindintį sąrašą rinkimams, kuriame gausu švietimo, žmogaus teisių ekspertų, nevyriausybininkų ir visuomenininkų bei savo verslą sukūrusių žmonių. Jie kiekvienas veikdami savo srityse puikiai žino, ko pirmiausiai turėtume imtis, kad Lietuvoje užaugtų savarankiška, kūrybinga, laisva ir atsakinga nauja karta, kad būtų gerbiamos kiekvieno žmogaus teisės, o kuriančių žmonių iniciatyva skatinama, o ne slopinama draudimais, baudimais ir gąsdinimais“, – kalbėjo partijos lyderė A. Armonaitė.

Daugiausiai balsų surinko ir sąrašo lydere tapo Laisvės partijos pirmininkė, Seimo narė Aušrinė Armonaitė. Pirmajame kandidatų sąrašo dešimtuke išreitinguoti žmogaus teisių aktyvistas Tomas Vytautas Raskevičius, narkotikų politikos ir priklausomybės ligų ekspertė Morgana Danielė, Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas, IT specialistė ir kovotoja už neįgaliųjų teises Monika Ošmianskienė, tautinėms mažumoms įvairiose bylose atstovaujanti teisininkė Evelina Dobrovolska bei Laisvės partijos Vilniaus miesto skyriaus lyderis, analitikas Kasparas Adomaitis.

Aštuntoje sąrašo vietoje atsidūrė kadenciją baigęs Vilniaus universiteto rektorius, habilituotas fizikos mokslų daktaras, Artūras Žukauskas, devintą ir dešimtą vietas užima lygiai balsų surinkę IT specialistas bei ekologas Nerijus Vitkauskas ir investicijų pritraukimo specialistas, skautas Karolis Žemaitis.

Vilniaus miesto meras, Laisvės partijos pirmininkės pavaduotojas Remigijus Šimašius džiaugiasi, jog tarp dešimties daugiausiai reitingavimo balsų gavusių kandidatų yra penki Vilniaus miesto Tarybos nariai.

„Galiu tik pasidžiaugti, kad į pirmąjį dešimtuką pateko net penki Vilniaus miesto Tarybos nariai, su kuriais šioje kadencijoje petys petin dirbame Vilniaus miesto labui. Tai – veržlūs, drąsių sprendimų nebijantys, aktyvūs, atsakingi politikai, kurių tikrai reikia valstybei. Visas partijos narių ir draugų išreitinguotas kandidatų sąrašas įvairus ir stiprus, ir tai pavyko pasiekti be jokių kvotų“, – apie sureitinguotą sąrašą sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Išreitinguotas partijos sąrašas bus tvirtinamas šį šeštadienį vyksiančio pirmojo Lietuvos istorijoje elektroninio partijos Suvažiavimo metu. Partijos vadovei Valdyba suteikė teisę sąrašą koreguoti – po įvykusio reitingavimo, A. Armonaitė gali pasinaudoti teise keisti 3 pozicijas kiekviename sąrašo dešimtuke pakeldama reitinguotus sąrašo asmenis arba įtraukdama nereitinguotus asmenis. Planuojama, kad galutinis sąrašas bus pristatytas visuomenei vasaros viduryje.