Feisbuko grupėje „Orų entuziastai“ galima rasti daugybę nuotraukų ir vaizdo įrašų iš įvairių Lietuvos miestų, grupės nariai aktyviai dalijasi informacija apie orų pokyčius ir lygina sinoptikų prognozes su realia situacija už lango. Vienuose regionuose dangus maišosi su žeme, o kituose gyventojai taip ir nesulaukia žadėto škvalo.

Vilkaviškio rajone, panašu, sekmadienio vakarą būta krušos – apie tai byloja ir vienos grupės narės nuotrauka, kurioje – ant žemės nukritę solidaus dydžio ledo gabalėliai.

Daugiau nuotraukų – iš skaitytojų archyvų:

Dėmesio vertu vaizdo įrašu iš Vilniaus dalijosi ir skaitytojas Eivydas Bulderis.


O štai Raseiniuose – nepavydėtina situacija, praneša savaitraštis „Alio, Raseiniai“. Apsemtos gatvės, suniokoti sklypai ir net kapinėse apdaužyti paminklai – škvalas miestui sekmadienį padarė didelę žalą.

Jei turite daugiau sekmadienio škvalo nuotraukų, kviečiame jas siųsti el. paštu delfi@delfi.lt.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad birželio 7 d., nuo 14 val. iki vidurnakčio, daugiausia Pietų ir Rytų Lietuvoje numatomos smarkios liūtys su perkūnija, kai kur škvalas iki 22 m/s, iškris kruša.

„Pasirūpinkite savo gyvybės ir turto saugumu, perspėkite kitus“, – gyventojus įspėjo priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas. Kaip informuoja Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, birželio 7 d., nuo 14 val. iki vidurnakčio, vietomis, daugiausia Pietų ir Rytų Lietuvoje, numatomos smarkios liūtys su perkūnija, kai kur jas lydės škvalas – 17–22 m/s, iškris kruša.

Birželio 8 d., antroje dienos pusėje, daug kur, daugiausia Vakarų Lietuvoje, pliaups smarkios liūtys, griaudės perkūnija, kils škvalas – 16–21 m/s, kai kur bus kruša. Artimiausią parą per Lietuvą banguos aktyvus ir kontrastingas atmosferos frontas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (195)