Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) birželio 7 d. duomenimis, patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms sekmadienį siekia 1714.

Sergančiųjų žmonių skaičius sekmadienį – 306.

Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius – 9.

Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius – 71. Užsikrėtusių koronavirusu ir mirusių dėl kitų priežasčių – 9.

Pasveikusių žmonių skaičius sekmadienį siekia 1328. Izoliacijos šiuo metu laikosi 250 žmonių.

Ministerija informuoja, kad paveiktomis teritorijomis laikomos visos šalys.

Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų – 9.

Sąrašas valstybių, iš kurių leidžiama atvykti į Lietuvą ir kurių piliečiai atvykę privalo izoliuotis, skelbiamas ČIA.

Savivaldybės, kuriose šiuo metu nustatytas didžiausias sergamumas koronaviruso infekcija, dėl ko šią savaitę bus atliekama daugiau profilaktinių tyrimų: Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Lazdijų, Ignalinos, Šalčininkų ir Skuodo rajonų.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos birželio 7 d., 10 val., duomenimis, per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso – 2204.

Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso – 333433 (iš jų – 103366 iš mobiliųjų punktų).

Visi nauji koronaviruso atvejai užfiksuoti Vilniaus apskrityje

Visi devyni praėjusią parą patvirtinti koronaviruso atvejai užfiksuoti Vilniaus apskrityje, epidemiologams nerimą kelią vis didėjantis užsikrėtusiųjų Kalveliuose vykusios šventės dalyvių ir su jais susijusių asmenų skaičius.

„Vakar patvirtinti devyni atvejai, visi jie – Vilniaus apskrityje, iš tų devynių atvejų du yra įvežtiniai“, – BNS sekmadienį informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Jos duomenimis, koronavirusas praėjusią parą nustatytas ir Santaros klinikų Vaikų ligoninės medikui.

„Sąlytį turėjusių asmenų – du. Medikas dirbo dar vienoje gydymo įstaigoje, bet visur naudojo trečio lygio asmens apsaugos priemones, šio ryto duomenimis, didesnės rizikos sąlytį turėjusių asmenų nenustatėme, nes jeigu apsaugos priemonės naudojamos tinkamai, rizika nelaikoma didele“, – teigė specialistė.

Koronavirusas taip pat nustatytas ir iš Švedijos keltu į Ventspilį bei iš ten automobiliu birželio ketvirtą dieną sugrįžusiam vilniečiui. Šiuo atveju irgi nustatyti du sąlytį turėję asmenys.

Dar vienas atvejis nustatytas ir iš Jungtinės Karalystės per Lazdijus atvykusiam asmeniui, taip pat susirgo ir jo šeimos narys.

Koronavirusas nustatytas ir Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje dirbančio asmens artimajam, taip pat dirbančiam toje pačioje gydymo įstaigoje.

„Jis irgi dirba toje pačioje ligoninėje, bet, mūsų duomenimis, užsikrėtimas įvyko šeimoje, o ne ligoninėje“, – sakė R. Lingienė.

Likę atvejai susiję su švente Kalveliuose

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovės teigimu, epidemiologai šiuo metu labiausiai nerimauja dėl Vilniaus rajone esančiuose Kalveliuose vykusios šventės dalyvių ir su jais susijusių asmenų.

„Nedaug trūksta, kad visi dalyviai būtų susirgę, tie dalyviai lankėsi dar ir kitose vietose. Vyksta labai didelės apimties epidemiologinis tyrimas – visą savaitgalį dirba specialistų pajėgos“, – teigė R. Lingienė.

Jos teigimu, per praėjusią parą koronavirusas nustatytas dar dviem šventės dalyviams ir dviem su šventės dalyviais susijusiems asmenims.

„Šventės dalyvių keliai veda ir į sveikatos priežiūros įstaigas, ir į dideles kitas įstaigas bei organizacijas. Vykdomas didžiulis darbas, šitas židinys šiuo metu mums kelia didžiausią susirūpinimą“, – tvirtino visuomenės sveikatos specialistė.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, šventėje iš viso dalyvavo 15 asmenų, iš kurių septyniems patvirtintas koronavirusas, jis taip pat patvirtintas ir penkiems su šventės dalyviais susijusiems asmenims.

Kontaktinių asmenų skaičius šiuo metu siekia apie 150, su visais sąlytį turėjusiais asmenimis stengiamasi susisiekti.

„Labai sudėtinga – asmenys lankėsi ir kituose renginiuose, įvairiose įstaigose“, – sakė R. Lingienė.

Lietuvoje kol kas nustatyta 1714 koronaviruso atvejų, vis dar serga 306 žmonės, pasveikusiais laikomi 1328, izoliacijos laikosi 250 asmenų.

Nuo koronaviruso mirė 71 asmuo, dar devyni susirgusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Nuo birželio pirmos dienos užregistruoti devyni įvežtiniai atvejai.