Seime svarstomas projektas 2021-uosius paskelbti kardinolo Vincento Sladkevičiaus metais. Taip siekiama pabrėžti išskirtinius šio dvasininko darbus Lietuvai ir kovai už jos laisvę.

Šių metų rugpjūčio 20 dieną sukaks šimtas metų, kai gimė V. Sladkevičius, o kitąmet bus 30 metų po to, kai 1991 metų sausį kardinolui buvo perduotas saugoti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo aktas su signatarų parašais. Šį dokumentą V. Sladkevičius saugojo iki 1993 metų.

2021-uosius siūloma paskelbti ir Jono Karolio Chodkevičiaus metais, mat tuomet sueis 400 metų nuo šio garsus Lietuvos–Lenkijos karo vado ir Lietuvos valstybės veikėjo mirties.

Kadangi kitąmet sukanka šimtas metų, kai gimė poetas Vytautas Mačernis, ta proga 2021-uosius norima pavadinti jo vardu.

Kitu Seimo nutarimu taip pat planuojama 2021-uosius paskelbti kunigo pranciškono Jurgio Ambroziejaus Pabrėžos metais. Mat tuomet bus minimos šio mokslininko, botaniko, pedagogo, lietuvių kultūrinio sąjūdžio dalyvio, žemaičių raštijos veikėjo ir mokslo terminų kūrėjo, bibliofilo 250 metų gimimo metinės.

Anksčiau Seimas 2021-uosius jau yra paskelbęs Marijos Gimbutienės, Archyvų, Lietuvos totorių istorijos ir kultūros bei Abiejų Tautų Respublikos Gegužės 3-iosios Konstitucijos ir Tarpusavio įžado metais.

Parlamentarai taip pat jau svarsto siūlymą 2022 metus pavadinti Lietuvos karaimų metais, mat tuomet sueis 625 metai nuo didžiojo kunigaikščio Vytauto kvietimo karaimams įsikurti Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje.