Vyriausybės vadovui Sauliui Skverneliui šią savaitę pareiškus, kad energetikos ministrui Žygimantui Vaičiūnui atsisakius tapti ekonomikos ir inovacijų ministru, buvo aptartos dar bent trys kandidatūros, šalies vadovas Gitanas Nausėda deklaruoja kiek kitokius skaičius. Jo teigimu, su premjeru kalbėta buvo iš viso tik apie dvi galimas kandidatūras – viena iš jų buvo Ž. Vaičiūnas.

„Keturių kandidatūrų tikrai nebuvo, buvo du variantai ir vienas iš jų atkrito dėl to, kad ponas Vaičiūnas norėtų pabaigti savo ministro pareigas energetikos ministro pozicijoje. Mes privalome gerbti tokį jo asmeninį norą – negalime stumdyti žmonių kaip šachmatų figūrų“, – Prezidentūroje žurnalistams kalbėjo G. Nausėda.

Jo teigimu, dar neatskleista galima kandidatūra į ilgą laiką be nuolatinio ministro veikiančią Ekonomikos ir inovacijų ministeriją, jam kelia abejonių, todėl, tęsė prezidentas, jas artimiausiu metu norės išsakyti ir premjerui.

„Kitas variantas – aš jo viešai neįvardinau dėl to, kad sutarimo šios kandidatūros atžvilgiu nesame pasiekę. Tiesiog nesame susitikę ir aptarę šios kandidatūros. Štai tiek kandidatūrų turime šią dieną“, – sakė prezidentas.

ELTA primena, kad prezidentas G. Nausėda „Delfi“ duotame interviu sakė, kad jau kuris laikas tuščią ekonomikos ir inovacijų ministro kėdę galėtų užimti dabartinis energetikos ministras Ž. Vaičiūnas. Tačiau ministras pirmininkas vėliau pareiškė, kad nežada prezidentui teikti Ž. Vaičiūno kandidatūros, nes laikinai ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas einantis ministras liks vadovauti Energetikos ministerijai. Vėliau premjeras Seime užsiminė, kad su prezidentu yra aptaręs dar bent tris kandidatūras.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija nuolatinio vadovo neturi jau daugiau septynis mėnesius – nuo tada, kai eurokomisaru paskirtas ankstesnis ministerijos vadovas Virginijus Sinkevičius.