„Aš tikrai džiaugiuosi, kad šioje istorijoje yra galutinis teisinis vertinimas. Nuo pat pirmos dienos tuo ir neabejojau. Nes tuo, kuo buvau nuolat kaltinamas, niekada jokių veiksmų nepadariau“, – teigė jis.

„Džiaugiuosi, kad tyrimas, užtrukęs labai ilgai, pasibaigė, priimtas sprendimas. Tik noriu apgailestauti, teisinis vertinimas, jis yra. Bet kokia yra padaryta reputacinė žala kaip politikui, 6 mėnesius nuolatos kartojant šmeižtą, kalbant apie Skvernelio kelią, menkinant pačią bendruomenę“, – Vyriausybėje ketvirtadienį sakė premjeras.

S. Skvernelis kėlė klausimą – o kas atsakys dėl patirtos psichologinės žalos?

„Galiausiai kas atsakys už psichologinį smurtą, kurį patyrė savo šeima? Kurį ponas Jurgis Razma su savo konservatorių damomis suorganizavo šou gąsdindamas mano šeimą ir jos narius prie mano namo, turbūt šitie dalykai lieka atviri ir neatsakyti“, – klausimą kėlė jis.

Dar vieną aštrią žinutę jis perdavė visai opozicinei konservatorių partijai.

„Nesu aš konservatorių atstovas, matyt, ir teisėsauga nesiims jokių sprendimų, vertinti, kas už to stovi. Tenka apgailestauti, kad kai kurie politikai, konkrečiai – konservatorių partija, nuo jos pirmininko ir narių elgėsi šlykščiai, negarbingai ir neteisėtai“, – vertinimą pateikė premjeras S. Skvernelis.

Kaip rašo BNS, pusmetį situaciją tyrusi komisija trečiadienį konstatavo, kad nepakanka duomenų, jog premjeras Vyriausybei pernai spalį skiriant lėšas Vilniaus rajono savivaldybės keliams galėjo žinoti apie tai, jog pinigai bus skirti jo gatvei ir taip galėjo pažeisti įstatymus, todėl tyrimą nusprendė nutraukti.

„Vyriausioji tarnybinės etikos komisija . (...) nusprendė tyrimą dėl S. Skvernelio elgesio 2019 spalio 30 dienos posėdyje (...) nutraukti“, – pranešė posėdžiui pirmininkavusi VTEK pirmininko pavaduotoja Evelina Matulaitienė.