Kartu D. Kuliešius pažymi, kad Prezidentūra natūraliai privalo derinti teisės aktų projektų pakeitimų iniciatyvas su visomis interesų grupėmis, o jis pats, tvirtina D. Kuliešius, niekada su V. Sutkumi nebendravo ne profesiniais klausimais.

„Visos prezidento teikiamos teisėkūrinės iniciatyvos turi būti derinamos su visomis suinteresuotomis pusėmis. Tai yra svarbus demokratijos pagrindas. Kad visi, kurie turi savo pasiūlymus, komentarus būtų išgirsti ir tie komentarai bei pasiūlymai būtų išklausyti. Laikomasi šito principo“, – ketvirtadienį žurnalistams Prezidentūroje sakė D. Kuliešius.

Pasak prezidento patarėjo, jis pats niekada nebendravo su V. Sutkumi ne profesiniais klausimais.

„Yra labai svarbu, kad būtų dalykinis, profesinis ir skaidrus bendravimas. Tie dalykai sunkiai pakomentuojami, nes konkretaus, nedalykiško, neprofesinio bendravimo tiesiogiai su (V. Sutkumi – ELTA) nebuvo“, – patikino D. Kuliešius.

Jo teigimu, jeigu būtų kilę įtarimų dėl neteisėtos lobistinės veiklos, tai būtų buvę perduota teisėsaugos institucijoms.

„Bendravimas su įvairiomis visuomenės grupėmis ir institucijų atstovais yra skaidrumo ir etikos pagrindas. Tokių principų yra laikomasi. Jeigu bendravime atsirastų ar būtų atsiradę kažkokių neigiamų aspektų, apie juos tikrai būtų pranešta atitinkamoms teisėsaugoms institucijoms“, – pridūrė D. Kuliešius.