„Pasigirdo viešojoje erdvėje, kad siekiama deleguoti valdančiosios daugumos politikus, pavyzdžiui, nuskambėjo Juozo Bernatonio pavardė. Kaip tai vertinate, ar liberalioje demokratijoje yra normalu (...), kai politikai pretenduoja į šias pareigas“, – Seime premjero klausė Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė.

Savo ruožtu premjeras, vertindamas liberalės būgštavimus, nesureikšmino, kad J. Bernatonis yra valdančiosios partijos įtakingas narys.

„Labai aiškiai numatyta įstatyme tai, kas gali tapti Konstitucinio Teismo teisėjais. Jei jūs kalbate apie gerbiamą Juozą Bernatonį, tai yra mokslinį vardą turintis teisininkas ir, kiek tenka bendrauti, – pakankamai giliai išmanantis konstitucinę teisę. Jei Respublikos prezidentas arba Seimo pirmininkas ar Aukščiausio Teismo pirmininkas pasiūlys – tai ši kandidatūra Seime ir bus svarstoma. A priori užbraukti, kad vienas ar kitas asmuo, atitinkantis reikalavimus, negali būti – to daryti, matyt, nereikėtų“, – Vyriausybės valandoje Seime teigė S. Skvernelis.

Kiek anksčiau apie būgštavimus, kad Seimo pirmininkui daromas spaudimas į Konstitucinio Teismo teisėjus skirti J. Bernatonį, prakalbo Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.
J. Bernatonį „socialdarbiečiai“ jau kartą siūlė Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui teikti į Konstitucinio Teismo teisėjus. Tačiau tuomet V. Pranckietis atsisakė teikti šią kandidatūrą. Pasak jo, tokia kandidatūra tiesiog neturi jokių perspektyvų.

ELTA primena, kad balandžio 21 d. Seimas nepaskyrė naujų trijų Konstitucinio Teismo teisėjų.
Seimo pirmininkas siūlė Ingridos Danėlienės kandidatūrą į KT teisėjos pareigas. Prezidentas Gitanas Nausėda siūlė Algio Norkūno bei Giedrės Lastauskienės kandidatūras.

Antradienį V. Pranckietis susitiko su frakcijų seniūnais ir aptarė galimus kandidatus į KT teisėjus. Praėjusią savaitę Seimo narei Agnei Širinskienei pasiteiravus, kada Seimo pirmininkas ketina teikti kandidatus į KT teisėjus, V. Pranckietis atsakė, kad laukia pasiūlymų iš frakcijų, taip pat ir iš „valstiečių“ frakcijos.