„Šiandien Seimo koridoriuose vėl kalbama apie socdarbiečių spaudimą valstiečiams dėl Juozo Bernatonio skyrimo Konstitucinio Teismo teisėju. Ir apie valdančiųjų mėginimus daryti spaudimą Seimo pirmininkui, kad šis teiktų jiems palankų kandidatą. Mes, liberalai, nepalaikome ketinimų dėl J. Bernatonio. Pats principas, kai kadencijai baigiantis į svarbius postus kandidatai yra teikiami atiduodant politines “skolas” yra ydingas“, – savo feisbuko paskyroje teigia V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad antradienį V. Pranckietis susitiko su frakcijų seniūnais ir aptarė galimus kandidatus į KT teisėjus.

Praėjusią savaitę Seimo narei Agnei Širinskienei pasiteiravus, kada Seimo pirmininkas ketina teikti kandidatus į KT teisėjus, V. Pranckietis atsakė, kad laukia pasiūlymų iš frakcijų, taip pat ir iš „valstiečių“ frakcijos.

Balandžio 21 d. Seimas nepaskyrė naujų trijų Konstitucinio Teismo teisėjų, primena ELTA.

Seimo pirmininkas siūlė Ingridos Danėlienės kandidatūrą į KT teisėjos pareigas. Prezidentas Gitanas Nausėda siūlė Algio Norkūno bei Giedrės Lastauskienės kandidatūras. Parlamentas taip pat atmetė ir G. Nausėdos teiktą Sigitos Rudėnaitės kandidatūrą į Aukščiausiojo Teismo (AT) pirmininkes. Parlamentas ne tik nepaskyrė S. Rudėnaitės į AT pirmininkes, bet ir atleido ją iš Civilinių bylų skyriaus pirmininkės