„Pirmadienį trečią sykį registruosime įstatymo projektą, kurį opozicija atmetinėjo. Beje, opozicija pamelavo, kad mes jį laikome stalčiuose. Faktas yra tas, kad du kartus šioje kadencijoje bandėme tai padaryti, pabandysime trečią sykį ir žiūrėsime konservatoriams į akis, ar jie ir toliau meluos, ar šį kartą balsuos už mūsų pasiūlymą“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Jis tikisi, kad konservatoriai, kurie viešai pasakė, kad palaikys projektą, jie tai ir padarys.

„Jeigu toks įstatymo projektas šiandien būtų priimtas, jis būtų puikus, tiesiog konservatorių balsais jis buvo atmestas. Iš principo projektas bus tas pats. Kadangi konservatoriai viešai pasakė, kad jie palaikys, tai gal jie tai ir padarys?“, – svarstė R. Karbauskis.

Jei Seimas pritartų projektui, politikams būtų privaloma deklaruoti visus susitikimus su verslo atstovais.
Reaguojant į galimai vykdomas Lietuvos bankų asociacijos (LBA) prezidento Manto Zalatoriaus bei Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidento Valdo Sutkaus neteisėtas veikas, parlamentarai prabilo apie būtinybę taisyti Lobistinės veiklos įstatymą.

Kaip primena ELTA, Seimo nariai konservatoriai Laurynas Kasčiūnas ir Emanuelis Zingeris įregistravo Lobistinės veiklos įstatymo pataisas, kuriuose siūloma įpareigoti juridinius asmenis, norinčius vykdyti lobistinę veiklą, registruotis lobistais.

Pagal siūlomas įstatymo pataisas, lobistu būtų laikomas ne tik fizinis, bet ir juridinis asmuo, siekiantis daryti įtaką politikams, pareigūnams, valstybės tarnautojams ir kitiems asmenims, kurie dalyvauja rengiant, svarstant ir priimant teisės aktus ar administracinius sprendimus, kad lobistinės veiklos užsakovo interesais būtų priimami arba nepriimami teisės aktai ar administraciniai sprendimai. Jis taip pat, kaip ir fizinis asmuo, Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai privalėtų teikti lobistinės veiklos deklaracijas.