Premjeras taip pat pakartojo neketinantis dalyvauti ketvirtadienio VTEK posėdyje, kai bus svarstomas su juo susijęs klausimas, nes visus atsakymus teigia pateikęs raštu.

„Aš visus atsakymus esu pateikęs raštu, nematau toliau (dalyvauti) prasmės, o tikiuosi spendimo tokio, koks ir turėtų būti, tai yra pagrįsto teisniais argumentais,“ – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

Klausiamas, kaip elgsis, jei VTEK sprendimas bus jam nepalankus, S. Skvernelis atsakė, kad „tada susipažint reikės su nepalankiu ir apsispręsiu, kokių veiksmų (imtis)“.

Vyriausybės vadovas laikosi pozicijos, kad jis neturėjęs nusišalinti, kai Vyriausybė pernai spalio pabaigoje skyrė papildomą finansavimą Vilniaus rajono savivaldybės gatvėms tvarkyti. Viena iš jų buvo Upės gatvė, kurioje gyvena premjeras.

„Pagal viešą erdvę atrodo, kad tas kelias veda tik į mano namus, dabar, ko gero, jau šešių eismo juostų ir trijų sluoksnių. O jei rimtai, aš neturiu galimybės, ir laiko, ir noro turėti įžvalgas į priekį, paskirsčius bendras lėšas, kokia savivaldybė kokiam objektui kelią ties, mokyklą statys ar kažką renovuos“, – sakė premjeras.

„Tokiais atvejais aš už nieką negaliu balsuoti. Balsavome už prezidento siūlymą dėl vaiko pinigų – ir ką, ir aš naudą turėsiu“, – pridūrė premjeras.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad, koks bebūtų VTEK sprendimas, „valstiečių“ pozicijos dėl jų deleguoto premjero S. Skvernelio jis nepakeis.

„Mūsų sprendimo tai niekaip nepaveiks, mes žinome, kad nebuvo jokio poveikio. Jeigu VTEK ras pagrindą pateikti kitokį atsakymą, negu mes žinome, tokiu atveju reikės suabejoti VTEK galbūt politiniais požiūriais arba nuotaikomis“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija ketvirtadienį skelbs išvadą dėl gatvės, kurioje gyvena premjeras S. Skvernelis, asfaltavimo aplinkybių.

Etikos sargai dėl Vilniaus rajone esančios Upės gatvės asfaltavimo finansinių aplinkybių tyrimą pradėjo pernai gruodžio viduryje, šiemet kovą tyrimo terminas buvo pratęstas dar trims mėnesiams.

Tyrime vertinta, ar premjerui nekilo pareiga nusišalinti, kai Vyriausybė pernai spalio pabaigoje skyrė papildomą finansavimą Vilniaus rajono savivaldybės gatvėms tvarkyti.

Pernai spalio pabaigoje perskirstant Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervo lėšas Vyriausybė 300 tūkst. eurų papildomų lėšų skyrė Vilniaus rajonui, nors ši savivaldybė nebuvo pateikusi konkrečios paraiškos, nebuvo nurodžiusi ir prašomos sumos.

Kaip rašė portalas 15min.lt, visa ši suma skirta tik Upės gatvei asfaltuoti. Joje gyvena Vyriausybės vadovas su šeima.

Prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, kad būtent etikos sargų išvados lems jo požiūrį į Vyriausybės vadovą.