Tai Delfi patvirtino jis pats.

„Aš, kaip LVK viceprezidentas, kartu su kolegomis iš LVK direkcijos buvau apklaustas kaip liudytojas“, – Delfi trečiadienio pavakarę teigė A. Romanovskis.

Pasak jo, iš viso buvo apklausti trys LVK atstovai, tarp jų – ir jis.

Kas kiti du apklaustieji, A. Romanovskis neįvardijo, teigdamas, kad jie nėra vieši asmenys.

Tuo tarpu kitas žinomas registruotas lobistas – Šarūnas Frolenko, trečiadienį savo socialinio tinklo Facebook paskyroje pasidalino mintimis, ką mano apie vadinamąjį lobistų korupcijos skandalą.

Jis teigia prasidėjusiame ikiteisminiame tyrime įžvelgiantis interesų grupių kovas, ir teisėsaugininkų veiksmus vadina ne kova su korupcija, o kova su demokratija.

„Pasakysiu ką galvoju. Pirma – tai man baisu. Interesų grupių dalyvavimo priimant sprendimus apribojimai nėra kova su korupcija, tai yra kova su demokratija. Man tikrai baisu dėl to, koks interesų atstovavimo reguliavimas bus priimtas pasinaudojant šia situacija.

Nuoširdžiai bijau, kad žmonės, kurie vengia bendravimo ir mano, kad viską žino, pasinaudos sukeltu skandalu ir priims reguliavimą, kuris dar labiau susiaurins galimybes dalyvauti teisėkūros procese ir būti girdimiems. Sprendimus priimantys žmonės turi būti maksimaliai atviri, nebijoti ir nevengti lobistų, interesų grupių ir tiesiog kitų žmonių, o patys eiti į dialogą, mokėti klausyti, girdėti ir atsirinkti“, – teigia lobistas Š. Frolenko.

Tęsdamas savo mintis, verslui atstovaujantis Š. Frolenko sako, kad tai, kas viešoje erdvėje yra pateikiama kaip galimai nusikalstama LVK prezidento V. Sutkaus veika, jo nuomone, tėra pačios verslininkų konfederacijos vidaus etikos reikalas.

„Antra – man pikta. Pikta, nes man panašu, kad teisėsauga visomis savo teisėmis ir galiomis bei parodomuoju būdu sprendžia vienos asociacijos galimas vidines problemas. Iš tos informacijos kurią matau, teisėsauga siekia padaryti kriminalą situacijoje, kuri, mano vertinimu, yra vienos asociacijos vidinės etikos reikalas. Jei asmuo, veikdamas kaip asociacijos vadovas, gavo pajamas asmeniškai tai yra interesų konfliktas, kurį turi spręsti pati asociacija“, – rašo Š. Frolenko.

Antradienį paskelbta, kad atliekant ikiteisminį tyrimą dėl stambaus masto kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo, pareikšti įtarimai 6 asmenims. Tai – Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus, Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Mantas Zalatorius, bendrovės „Kauno tiltai“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Aldas Rusevičius, „Šiaulių plento“ generalinis direktorius Juozas Aleksa, privačios konsultacijų ir mokymų įmonės vadovas bei privačios informacinių technologijų bendrovės vadovas.

Trečiadienį prokurorai kreipsi į teismą dėl V. Sutkaus suėmimo, tačiau teismas tokio prašymo netenkino. Pats V. Sutkus neigia jam metamus kaltinimus.