Moteris savo patirtimi Panevėžyje pasidalijo feisbuko paskyroje ir nusprendė, kad „Seklyčios“ savininko Vidmanto Perevičiaus veiksmai turi būti paviešinti. Vilniuje Jurga Zigmantė vadovavo barui „Akivarai“ ir neslėpė, kad įstaigai neseniai paskelbtas bankrotas, taip pat liko skolų, kurias nutarė padengti ateinantį rudenį, šiek tiek aprimus situacijai dėl šalyje įvesto karantino.

„Antra atostogų diena – sumušta Panevėžyje. Taigi, brangūs keliautojai, draugai ir artimieji, niekam ne paslaptis kad neseniai uždarėme barą, paskelbėme bankrotą ir yra likę skolų, nuo nieko aš nesislapstau ir bandau su visais gražiai sudėlioti visus reikalus. Taigi, aplankome Panevėžyje barą „Seklyčia“, kuris priklauso „Piniavos alučiui“, kam aiškiau, – „Raudoni dobilai“. Esu jiems skolinga 390 eurų, taigi, prasideda paskutinysis XX a. dešimtmetis“, – apie baisią patirtį rašė ji.

Pasak J. Zigmantės, viskas prasidėjo kažkur apie vidurnaktį, kai galimai išgėręs baro savininkas su savo draugais apsėdo penkiese laiką leidusią kompaniją ir nutarė seniai pamirštu būdu išsireikalauti pinigų, kuriuos ji jam buvo skolinga.

„Iš pradžių jis pradėjo kalbėti apie 500 eurų skolą, bet pataisiau, kad esu skolinga 300. Taip pat paaiškinau, kad tai nėra geriausia vieta aiškintis dėl tokių dalykų. Tačiau jis nenurimo, pradėjo sakyti, kad visi galėtume susimesti po 50 eurų, tiesiog užspeitė mus į kampą“, – „Delfi“ pasakojo moteris.

Tačiau labiausiai ją išgąsdino pasipylę keiksmažodžiai ir grasinimai, kad „jūs Panevėžyje ir jums viskas taip gerai nesibaigs“.

„Mes gražiai bandėme įtikinti, kad ne čia turėtume spręsti problemas, bet kurgi, marozai mūsų neišleido. Stojausi eiti nuo stalo, kažkaip išėjau iš tos salės, vyras liko užspaustas ir toliau iš jo „išmušinėjo“ tuos 300 eurų. Iškviečiau policiją ir pati šokau gelbėti vyro“, – tikino J. Zigmantė.

Susistumdymo sūkuryje staiga ją vienas konflikto dalyvis pastūmė, moteris atsikėlė, pasiėmė bokalą apsiginti ir bandė į jį mesti, tačiau nesitikėjo baro savininko manevro.

„Atsisukau ir iš Vidmanto Perevičiaus, „Piniavos alučio“ savininko, skriejo man geras kumštis tiesiai į veido kairę pusę. Srūvanti kraujais, praskelta lūpa, skriejau ant stalo ir kažkaip susivokusi greitai sprukau lauk.“

Kruviną vakarą, pasakojo ji, užbaigė atvykę trys policijos ekipažai ir greitoji, kompanijai teko valandą praleisti komisariate.

„Baro savininkas ir jo draugai pasiliko viduje, išjungė šviesas ir apsimetė, kad nieko neįvyko, kol policija laukė jų išlendančių, bet aš supratau, kad taip ir neišlindo. Aišku, kitą rytą man Vidmantas skambino, bandė susitarti, bet aš griežtai atsisakiau. Skambino ir rašė žinutes netgi kelis kartus. Žmonės turi žinoti, kad jis muša moteris“, – teigė J. Zigmantė.

„Skolos išieškojimo nebuvo“

„Delfi“ susisiekė su baro savininku V. Perevičiumi ir paprašė pateikti savo įvykių versiją dėl to, kas nutiko tą vakarą. Vyras aiškino, kad to, ką pasakoja moteris, nebuvo, tai – vienpusė versija.

„Skolos išieškojimo nebuvo, aš jai, žinoma, netrenkiau. Bet, aišku, kitą dieną, kai ji feisbuke visko prirašė, aš jai paskambinau ir paprašiau atvykti į barą išsiaiškinti dėl šio incidento. Vis tiek jie buvo mano klientai, aš gal nesukontroliavau tos situacijos bare, tokie dalykai, tiesa, turi būti neleidžiami ir netoleruojami. Tai vat, tikrai atsiprašiau ir paprašiau atvažiuoti, skambinau kelis kartus, nenorėjo, tai nenorėjo“, – komentavo savininkas.

Jis taip pat patvirtino, kad moteris atsisakė su juo šnekėtis, bet kartu vyrui pasirodė labai keista, koks tada buvo moters tikslas atvažiuoti į Panevėžį ir sukelti šį incidentą.

„Pradėjo visur viešintis, rašyti feisbuke ir dalyti interviu. Ji pati užėjo už baro, kur yra kasos aparatai, pinigai, sukrauti lentynose bokalai. Viršutinėje lentynoje buvo sukrauti ne bokalai, o alaus taurės, plono stiklo ir lengvos, jos jai pasirodė per lengvos. Apatinėje lentynoje, pačioje apačioje, buvo užkišti du bokalai, labai retai naudojami, ji išsitraukė tą „litrinį“ bokalą, išėjo iš už baro ir metė žmogui į galvą, bokalas atšoko nuo galvos, pataikė man į ranką ir tada visi išsilakstė“, – vakaro įvykius prisiminė V. Perevičius ir pridūrė, kad jo ranka sužeista.

Vyro teigimu, viskas tuo ir pasibaigė, išbėgusi moters kompanija kažkiek laiko buvo toje gatvėje, bet nenorėjo eiti toliau aiškintis.

„Ten buvo jų kompanija, ne mano čia konfliktas. Aš tada užrakinau barą ir išvažiavau, kol jokios policijos dar nebuvo, ji tik trečiadienį susisiekė, prieš jūsų skambutį“, – sakė jis.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą

Panevėžio apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyriausiasis specialistas Tadas Martinaitis patvirtino, kad toks įvykis užfiksuotas ir šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas.

„Panevėžio apskrities VPK miesto ir rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 straipsnį – fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas. Pirminiais duomenimis, 2020-06-02, apie 0.20 val., Panevėžyje, Birutės g., alaus bare, kilus žodiniam konfliktui, vyras smurtavo prieš moterį. Šiuo metu aplinkybės aiškinamos ir tikslinamos“, – komentavo jis.