Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga Vyriausybės posėdžio pradžioje paprašė klausimą, susijusiu su karantino sąlygų keitimu, išbraukti. Anot jo – visi su tuo susiję sprendimai bus priimti kitą savaitę.

„Kadangi visus sprendimus, susijusius su karantinu žadame svarstyti kitą savaitę, siūlau išbraukti šį klausimą“, – sakė ministras.

Vyriausybė tam pritarė.


Svarbūs sprendimas – kitą savaitę

Dėl karantino nutraukimo ir naujo teisinio režimo bus apsispręsta kitos savaitės Vyriausybės posėdyje, trečiadienio rytą pranešė premjeras S. Skvernelis.

Jis rašė, kad svarstoma, jog nuo birželio 17 dienos šalyje būtų taikoma valstybės lygio ekstremali situacija. Tai leistų užtikrinti reikalingus saugumo reikalavimus, reguliuoti sienų kontrolę.

Apie tai, kad karantinas, kuris buvo įvestas dar kovo 16 dieną, galėtų baigtis birželio viduryje jau keletą kartą pakartojo ir Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Trečiadienio duomenimis, naujų per parą patvirtintų koronaviruso atvejų yra 2. Paskutinį kartą toks naujų atvejų skaičius buvo kovo mėnesio viduryje.