Konservatoriai prašo jų atsakyti į kelis klausimus ir išsklaidyti kilusias abejones. „Ar buvote susitikę su Valdu Sutkumi privačiai, ne viešuose Seimo komitetų posėdžiuose?

Jei tokie susitikimai vyko, ar juose buvo diskutuojamas 2020 m. biudžetas ir bankų apmokestinimo klausimai?“ – teiraujasi opozicinė TS-LKD frakcija.

Ji klausia, ar, siekiant subalansuoti biudžetą dėl pasirinkto švelnesnio bankų apmokestinimo, buvo nuspręsta didinti kažkuriuos mokesčius visiems Lietuvos piliečiams, tarkim akcizus, automobilių, nekilnojamojo turto?

„Galime atsakingai pareikšti, kad TS-LKD frakcijos nariai, išskyrus viešus Seimo komitetų posėdžius, su V. Sutkumi susitikę nebuvo ir klausimų nei apie biudžetą, nei apie bankų mokesčius privačiai neaptarinėjo. Labai tikiuosi, kad valdančiosios daugumos atstovai, įsipareigoję laikytis aukščiausių skaidrumo standartų, atsakys į pateiktus klausimus ir išsklaidys visas abejones dėl galimai padarytos žalos Lietuvos visuomenei“, – sakė TS-LKD frakcijos nariai Agnė Bilotaitė ir Arvydas Anušauskas.