Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Arūnas Plikšnys sako, kad projektas artimiausiu metu bus teikiamas Vyriausybei.

„Norime praplėsti ribas, kad būtų minimali stipendija – dabar yra 10 eurų, t.y. kad būtų 20, o maksimali galės būti nuo maždaug pusantro šimto iki 195 eurų. Fondą siūlome nuo sausio 1-osios didinti, t.y. prisirišti prie bazinės socialinės išmokos, kad didėtų šitas fondas maždaug 23 procentais“, – Seimo Švietimo ir mokslo komitete trečiadienį sakė viceministras.

BNS jis vėliau patikslino, kad šiuo metu galiojančios minimalios ir maksimalios stipendijų ribos yra 10-29 eurai. Iš viso šiemet šioms stipendijoms numatyta 6,8 mln. eurų, o didinimui kitąmet reikėtų dar apie 2 mln. eurų.

Pasak jo, siūloma, kad nauji stipendijų dydžiai įsigaliotų jau nuo rugsėjo ir profesinės mokyklos pačios galėtų perskirstyti turimus pinigus.

„Gaus mažiau studentų, bet jie gaus didesnes stipendijas“, – sakė jis.

Posėdyje dalyvavęs ministras Algirdas Monkevičius pripažino, kad stipendija profesinėse mokyklose „dabar yra visiškai nebeadekvati“, bet Vyriausybė kol kas neturi galimybės didinti fondo.

„Stipendijos bus didesnės, bet fondas – dar šiemet neturime. Bet sutikite, tai yra žingsnis į priekį ir kartu pagrindas formuoti didesnį biudžetą. Mes negalime to daryti eigoje, sutikite, biudžetas jau suformuotas“, – pabrėžė A. Monkevičius.