„O jeigu Vyriausioji etikos komisija priims, kad yra kažkokie pažeidimai, tai aš manau, kad koalicija laikysis tos pačios nuomonės, ir šis sprendimas bus skundžiamas teismui. Deja, kartais šitie sprendimai būna politizuojami“, – LRT radijo laidoje tikino V. Tomaševskis.

LLRA-KŠS pirmininkas akcentuoja, kad, Susisiekimo ministerijai pradėjus vadovauti Jaroslavui Narkevičiui, lėšos kelių asfaltavimui pagaliau yra panaudojamos tinkamai.

„Mes laikomės tos pačios nuomonės, kad galų gale ministerija pradėjo dirbti, ir gerai, kad galų gale šie pinigai yra panaudojami. Čia ne premjerui, o panaudojami kelių asfaltavimui. Premjeras nekaltas, kad ten, kur jis gyvena, kelias neasfaltuotas“, – teigė V. Tomaševskis.

„Tai nėra premjero kelias, tai yra kelias keliasdešimties kaimų, tai yra keli šimtai žmonių, kurie ten gyvena, ir negali būti premjeras įkaitas to, kad jis ten gyvena“ , – pridūrė jis.

ELTA primena, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ketvirtadienį vertins premjero Sauliaus Skvernelio elgesio atitiktį Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) nuostatoms.

VTEK tyrimą dėl gatvės, kurioje gyvena ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, asfaltavimo aplinkybių pradėjo 2019 metų pabaigoje.

Tyrimas buvo pradėtas portalo 15min.lt paskelbtos informacijos pagrindu bei surinkus pirminius duomenis iš Vyriausybės kanceliarijos, Susisiekimo ministerijos ir Vilniaus rajono savivaldybės.

15min.lt atliktas tyrimas skelbia, kad iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų beveik visa suma atiteko Smiglių kaimo Upės gatvės, kurioje gyvena premjeras S. Skvernelis, remontui. 15 min. tyrimas taip pat skelbė, kad premjeras posėdžiui, kurio metu buvo skirstomos lėšos Vilniaus rajono kelių asfaltavimui, pirmininkavo. Kelta abejonė, ar valstybės politiko veiksmai neprieštarauja Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimams.