„STT lankėsi (Seime – „Delfi“), jiems pateikti dokumentai, kurių prašė“, – sakė J. Radzevičiūtė Laugalienė.

Spaudos biuro vadovė negalėjo patikslinti, kokie dokumentai buvo pateikti pareigūnams.

Specialiųjų tyrimų tarnyba ir Generalinė prokuratūra pirmadienį pranešė apie ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo stambaus masto kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo.

Taip pat pranešta apie V. Sutkaus ir M. Zalatoriaus bei dar keturių „verslo pasaulio“ asmenų sulaikymą, tačiau konkrečiai teisėsauga nenurodė, kokie įtarimai pareikšti sulaikytiesiems, priminė BNS.

Antradienį buvo pranešta, kad įvairiose Lietuvos vietose įtariamųjų namuose, darbo vietose bei kitur vyksta apie 70 kratų ir poėmių, atliekami kiti proceso veiksmai. Juose dalyvauja apie 100 STT pareigūnų.

Teisėsauga galimus nusikaltimus sieja su neteisėtai vykdoma lobistine veikla ir poveikiu teisėkūros procesams. Teisėsauga teigė besiaiškinanti V. Sutkui priklausančių 400 tūkst. eurų kilmę.

Prokuratūros teigimu, turimi duomenys leidžia įtarti, kad V. Sutkus, vykdydamas savo pareigas LVK ir atstovaudamas jos narių bei kitų verslo subjektų interesams, pasinaudodamas savo užimamomis pareigomis, visuomenine padėtimi, pažintimis, ryšiais ar kita įtaka, galimai gaudavo neteisėtą piniginį atlygį už jo darytą poveikį priimant įvairius verslo subjektams svarbius teisės aktus.

M. Zalatorius įtariamas dalyvavęs keliuose nusikalstamos schemos epizoduose.