Kiek anksčiau antradienį Generalinė prokuratūra pranešė, kad asociacijų vadovai buvo suimti, gavus duomenų apie galimai vykdomas neteisėtas veikas: stambaus masto kyšininkavimą, papirkimą, prekybą poveikiu, turto iššvaistymą ir dokumentų klastojimą.

„Galiu garantuoti, kad man, frakcijai ar Ekonomikos komitetui susitinkant su šitais žmonėmis ar verslo struktūrų žmonėmis asmeniškai ar didesnėje grupėje, niekada nebuvo užuominų apie galimus atlygius. Bet negaliu garantuoti, kad nebuvo su kažkuo kitur šnekama. Čia, matyt, teisėsauga gali turėti duomenų”, – antradienį žurnalistams Seime sakė E. Gentvilas.

Jis taip pat akcentavo, kad Seimo nariai bendradarbiauja su įvairiomis verslo struktūromis, nes, priimant įstatymus, reikalinga juos suderinti.

„Mes kaip Seimo nariai bendradarbiaujame su verslo struktūromis, tiek su LBA, tiek su LVK, Pramonininkų konfederacija – tai mūsų privalomasis darbas. Pavyzdžiui, Ekonomikos komitete, kai svarstome įstatymo projektus, yra Seimo Teisės departamento pastabos, verslo asociacijų pastabos”, – sakė E. Gentvilas.

Pasak generalinio prokuroro Evaldo Pašilio, turimi duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad V. Sutkus, pasinaudodamas savo užimamomis pareigomis, visuomenine padėtimi, pažintimis, ryšiais ar kita įtaka, galimai gaudavo neteisėtą piniginį atlygį už jo darytą poveikį priimant įvairius verslo subjektams svarbius teisės aktus.

Tarp tokių įstatymų projektų – 2019 metų pabaigoje svarstytas 2020 metų Lietuvos biudžeto įstatymų paketas, įstatymai dėl bankų turto ir pelno mokesčių bei kiti.