„Aš kaip suprantu situaciją, jeigu kažkas buvo juntama, tai turbūt buvo bandoma padaryti, kad mes šių sprendimų nepriimtume. Čia reikėtų klausti opozicijos, nes nelabai suprantu, kaip mums būtų galima padaryti įtaką. Nes mes priėmėme sprendimus, kurių nenorėjo bankų sektorius. O klausimas kaip galėtų pareikšti įtaką mums, tai jos realiai nebuvo“, – Delfi sakė R. Karbauskis.

„Buvo padarytas viskas, kas buvo įmanoma, kad mes negalėtume šio įstatymo priimti. (…) Bet jeigu yra tiesios tame, kas dabar yra paskleista, mums dabar įdomiausia bus sužinoti, kam buvo darytas poveikis. Kas iš opozicijos darė šitą darbą ir tas labai stipriai atsilieps rinkimuose opozicijai“, – Seime sakė R. Karbauskis.

LVŽS lyderis vėl priminė liberalų ir konservatorių ryšį su verslo koncernu „MG Baltic“, kurio korporatyvinių reikalų direktoriumi prieš 16 metų yra dirbęs sulaikytas V. Sutkus.

„Kaip suprantu V. Sutkus yra sietinas su šia įmone, gali būti, turiu per mažai informacijos, bet tokios paralelės su opozicija, šiuo asmeniu yra akivaizdžios, ryšys nuo 2016 metų akivaizdus. Gal turima galvoje tas pasipriešinimas mūsų bandymams“ – Delfi sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis Delfi aiškino, kad LVŽS frakcijos atstovams įtakos padaryti neįmanoma, nes tai „beviltiška“.

„Jei žmonės bando mus paveikti, viskas gaunasi atvirkščiai, spaudimo mums neįmanoma padaryti“, – sakė parlamentaras.

„Mane nustebino tas faktas, kad galima galėjo būti kažkokie pinigai, poveikis. Kadangi esu tikras, kad mūsų atžvilgiu to nebuvo, tikrai būčiau jautęs arba žinojęs. Tai darau prielaidą, kad gal opozicijos atveju kažkas buvo daroma. Bet bandau suprasti kitą dalyką – kada šiuos sprendimus priiminėjome, situaciją tikrai valdėme pakankamai stipriai. Už ką mokėti pinigus? Man nelabai suprantama“, – sakė parlamentaras, primindamas, kad praėjusių metų pabaigoje nuo 15 iki 20% buvo padidintas pelno mokestis kredito įstaigoms.

Bankų atstovai tada paragino Lietuvos prezidentą vetuoti Pelno mokesčio įstatymo pataisą.

„Už ką tada ir kas mokėjo pinigus? Gal už bandymą sutrukdyti, galbūt už tai. Bet faktas gavosi, kad nepavyko. O visumoje ganėtinai sunku supranti, informacijos trūksta. Tikiuosi, kad teisėsaugos institucijos pradės kalbėti, kam buvo daromas poveikis“, – teigė jis.

„Man įtarimas kyla, kad tai tie patys žmonės, kurie eina per „MG Baltic“ liniją“, – Delfi svarstė parlamentaras.

Prokuratūros teigimu, turimi duomenys leidžia įtarti, kad V. Sutkus, vykdydamas savo pareigas LVK ir atstovaudamas jos narių bei kitų verslo subjektų interesams, pasinaudodamas savo užimamomis pareigomis, visuomenine padėtimi, pažintimis, ryšiais ar kita įtaka, galimai gaudavo neteisėtą piniginį atlygį už jo darytą poveikį priimant įvairius verslo subjektams svarbius teisės aktus.

Pasak jo, dėl to mokestinė prievolė galėjo padidėti visiems mokesčių mokėtojams.