„Šiandien teisinis žinybinis mūsų reglamentavimas yra toks, kad tai yra paties pareigūno pareiga pasirūpinti, kad jis dėvėtų liemenę ir kitas specialiąsias priemones. Dabar, galbūt net šiandien, pasirašysiu nurodymą, kad kontroliuojantys asmenys tiesiog vizualiai įsitikintų, kad tikrai pareigūnas turi liemenę, turi visas kitas priemones“, – patikino R. Požėla.

„Lygiai taip pat visi kiti kontroliuojantys pareigūnai, kurie patikrina, privažiuoja ar prieina prie patruliuojančio ekipažo, prie pareigūnų, taip pat vizualiai dar kartą patikrintų, ar jis viską turi, ką privalo turėti“, – pridūrė jis.

Į įvykį, kurio metu buvo nužudytas pareigūnas, keliavęs ekipažas, pasak R. Požėlos, turėjo dviejų lygių liemenes: skirtas apsaugai nuo peilio sužeidimo ir skirtas padėti apsaugoti nuo šaunamųjų ginklų.

„Šis ekipažas turėjo dviejų lygių liemenes. Pareigūnė turėjo liemenę, kuri daugiau yra skirta nuo peilio, tai liemenė, kurią pareigūnai turi visą laiką nešioti vykdami į įvykius. Tačiau šalia to buvo ir aukštesnio lygio liemenė bagažinėje labiau skirta prieš šaunamąjį ginklą ir panašiai“, – informavo R. Požėla.

„Rimtesnių liemenių privalomumo dėvėti kaip ir nėra, tiesiog pats pareigūnas sprendžia eidamas į konkretų įvykį, ar tokią liemenę dėvėti, ar ne“, – sakė jis.

ELTA primena, kad penktadienį tarnybos metu žuvo Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato tyrėjas Saulius Žymantas. Pareigūnas buvo atvykęs į iškvietimą Mažeikių rajono Birbiliškės kaimą dėl smurto artimoje aplinkoje, kur buvo pašautas įtariamojo. Skelbiama, kad S. Žymantas iškvietimo metu nedėvėjo apsauginės liemenės, nors ją turėjo automobilyje.