Premjeras S. Skvernelis teigė, kad Telšiuose – masė problemų.

„Tai yra kiekvieno pareigūno kipiruotės klausimas. Tie, kurie išleidžia pareigūną į tarnybą, atsako už tinkamą jo kipiruotę. Telšių apskrityje tai jau ne pirmas toks atvejis su pareigūno mirtimi, matyt, ten sisteminės problemos, kalbant apie komisariatą. Aš matau, kad jau ne pirmas kartas, kai pareigūnai netinkamai instruktuojami, netinkamai tikrinami, taip toliau, masė problemų ten, kurias generalinis komisaras turėtų išspręsti“, – antradienį Seime įvykius vertino ministras pirmininkas.

Paklausus, kas turi prisiimti atsakomybę už tai, kad žuvęs pareigūnas nedėvėjo apsauginės liemenės, S. Skvernelis teigė, kad tai yra tiesioginio vadovo atsakomybė.

„Tiesioginis vadovas. Komisariato viršininkas atsako už tai, kad pareigūnų darbas būtų tinkamai organizuojamas, kad pareigūnai būtų tinkamai apsaugoti. Priemonės yra, bet jei jos (nenaudojamos – ELTA), tai nereikia dabar diskutuoti, ar būtų išgelbėję – ne tame esmė. Jei pareigūnas turi turėti tam tikrą ekipuotę išeidamas į darbą, tas privalo būti padaryta“, – pažymėjo S. Skvernelis.

S. Skvernelis tikino, kad dabar nėra jokios prasmės diskutuoti, ar apsauginė liemenė būtų pareigūną išgelbėjusi.

„Priemonės yra, bet jei jos nedėvimos, dabar jau net nėra reikalo diskutuoti, ar būtų išgelbėję, ar ne. Jei pareigūnas turi dėvėti, tas privalo būti padaryta“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Kaip pirmadienį laidoje „Delfi Diena“ sakė policijos atstovas Ramūnas Matonis, nors apsauginės liemenės yra privalomos, ne visi jas dėvi. Pareigūnai skundžiasi, kad su jomis nepatogu vairuoti, yra per karšta. Tokiems pareigūnams S. Skvernelis perdavė griežtą žodį.

„Jei nepatogu, reikia galvoti, kokioje tarnyboje dirbi. Daug kas mums yra nepatogu, nepatogu ir su kaukėmis būti, bet reikia tai daryti, reikia saugotis“, – pastabų pareigūnams turėjo premjeras.

Delfi primena, kad penktadienį policija gavo pranešimą apie Mažeikių r., Viekšnių sen., Birbiliškės kaime, smurtaujantį vyrą, padegusį savo namus. Atvykusius patrulius įtariamasis (gim. 1968 m.) pasitiko šūviais. Sunkiai sužalotas S. Žymantas netrukus mirė. Žudikas rastas negyvas gaisravietėje.

Pasak Telšių apskrities policijos atstovės Gretos Frajerytės, S. Žymantas policijoje dirbti pradėjo 2001–ųjų birželio 11 d. Per tarnybos laiką jis buvo skatintas 12 kartų, paskutinįsyk – 2018 m. lapkritį, tąsyk jis buvo apdovanotas trečio laipsnio atminimo ženklu už ištarnautus metus.