Kaip skelbiama LSDP pranešime spaudai, galimybe partijos tinklalapyje pažymėti nuo 10 iki 15 socialdemokratų kandidatų, kurie, visuomenės nuomone, geriausiai jų interesams atstovautų Seime, pasinaudojo beveik 26 tūkst. žmonių.

Į visuomenę su prašymu reitinguoti abėcėlinį kandidatų sąrašą prieš savaitę kreipėsi partijos pirmininkas Gintautas Paluckas. Pažymima, kad visuomenės išreikšta pozicija G. Paluckas remsis teikdamas siūlymus dėl galutinių kandidatų pozicijų partijos kandidatų į Seimą sąraše.

„Įsitraukimas buvo milžiniškas, mane tai maloniai nustebino. Akivaizdu, kad visuomenei rūpi, kokius kandidatų sąrašus pateikia partijos. Džiaugiuosi, kad mes tolstame nuo principo „rinktis iš atrinktų“. Visuomenės surikiuotą sąrašą lyginant su partijos viduje vykdytu reitingavimu matome ženklius pokyčius. Tai reiškia, kad atvirumas pasiteisina – visuomenės vertinimas viską sustato į vietas“, – sako LSDP lyderis Gintautas Paluckas.

Skelbiama, kad daugiausia visuomenės palaikymo sulaukė LSDP frakcijos Seime seniūnė Rasa Budbergytė, Seimo narys Julius Sabatauskas, Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius, Juozas Olekas jaunesnysis, Seimo narys Algirdas Sysas, parlamentarė Dovilė Šakalienė, LSDP atsakingasis sekretorius Linas Jonauskas, Lietuvos socialdemokračių moterų sąjungos pirmininkė Orinta Leiputė, Marijampolės socialdemokratų atstovas Tadas Prajara, Seimo narys Algimantas Salamakinas.

G. Paluckas, LSDP tarybos sprendimu, reitinguojamas nebuvo – jis ves sąrašą į rinkimus. Galutinį kandidatų daugiamandatėje apygardoje sąrašą tvirtins LSDP taryba. Socialdemokratai jau yra patvirtinę didžiąją dalį (51 iš 71) kandidatų į Seimą vienmandatėse apygardose.